Finanţe

COMPANIA TURCĂ „SUMMA” VA CONSTRUI COMPLEXUL ARENA CHIŞINĂU PÂNĂ ÎN NOIEMBRIE 2019

15 octombrie, 2018

Compania turcă „Summa” susţine că va construi complexul multifuncțional Arena Chişinău până în noiembrie 2019. Surse din cadrul Parlamentului au comunicat pentru INFOTAG că despre aceasta a anunţat preşedintele companiei, Selim Bora, duminică, la ceremonia de lansare a construcţiei.

Potrivit lui, complexul va dispune de o arenă polivalentă cu o capacitate de peste 4000 de locuri pentru spectatori, o sală dedicată pentru antrenamente și evenimente mici, un bazin olimpic, un aqua park, un club de tenis, o piscină deschisă pe timp de vară, care se va transforma în patinoar în aer liber pe timp de iarnă, o parcare modernă cu o capacitate suficientă de a găzdui toți oaspeții,.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a spus că Arena Chișinău este „cel mai ambițios proiect dezvoltat în Republica Moldova de la independență”.

„Am promovat proiectul unui complex polivalent modern, pentru că numai printr-o investiție de asemenea amploare vom asigura condiții pentru pregătirea sportivilor de performanță, organizarea unor competiții internaționale și a evenimentelor culturale de rezonanță”, consideră el.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a subliniat importanţa Arenei Chişinău pentru Moldova, menţionând că acest complex sportiv este un proiect național, care va contribui la dezvoltarea performanțelor sportive și la promovarea imaginii Republicii Moldova.

Arhitectul proiectului, Kerem Yazgan, a spus că complexul, cu o suprafață totală de 100 mii metri pătraţi, va integra arena polivalentă, aqua park, un club de tenis, locuri de odihnă și parcare cu 1000 de locuri. Arena polivalentă va avea o suprafață de 17,7 mii metri pătraţi și va putea găzdui circa 5 mii de vizitatori în funcție de activitățile desfășurate. Arena va găzdui evenimente sportive dar și de divertisment, precum meciuri de basketball, volleyball, minifotbal, box, tenis, expoziții, conferințe și concerte.

Aqua Centrul complexului va integra o piscină construită conform standardelor olimpice cu 10 piste și o tribună cu o capacitate de peste 500 de spectatori. Centrul va mai fi dotat cu un aqua park și săli spațioase pentru fitness. În apropierea sălii polivalente vor fi construite și şapte corturi de tenis deschise pentru antrenament și un cort central cu tribune cu 520 de locuri pentru desfășurarea competițiilor internaționale.

Complexul multifuncțional Arena Chişinău va fi construit în cadrul unui parteneriat public-privat. Partea Moldovei în proiect va constitui 200 mil. lei, iar valoarea totală a proiectului este de 43 mil. euro. Complexul va fi amplasat pe o suprafaţă de 10 hectare, însă statul a dispus schimbarea destinaţiei a peste 60 hectare de teren agricol în teren pentru construcţii pentru dezvoltarea viitoare a infrastructurii aferente.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.10.15 13:31 Boris
    Plahotniuc numai spune, da puterea face, cred ca in 2019 sa avem Arena.
  2. 2018.10.15 13:35 David
    Ce inseamna daca un singur om are toate puterea in minele lui, totul sa rezolva anume asa cum vre aceasta persona!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.