Finanţe

GRAȚIE GUVERNULUI JAPONIEI, SPITALUL RAIONAL LEOVA A FOST DOTAT CU ECHIPAMENT MEDICAL MODERN

08 noiembrie, 2018

Japonia a finanțat procurarea a șase tipuri de echipamente medicale (în total 10 unități) pentru Spitalul Raional Leova. Proiectul de modernizare a echipamentului medical este implementat în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”.

Sursele din cadrul spitalului au comunicat pentru INFOTAG că procurarea acestui echipament fortifică capacitatea instituției de a oferi servicii medicale de înaltă calitate: de a desfășura investigații de laborator, de a diagnostica și trata patologiile gastroenterologice, cardiovasculare și pulmonare; de a diagnostica patologiile oncologice.

Au fost procurate un sistem videoendoscopic pentru videogastroscopie, cinci monitoare pentru monitorizare a funcțiilor vitale, un sistem videoendoscopic pentru videocolonoscopie, electrocardiograf și un spirograf.

Valoarea grantului oferit a constituit $81,7 mii.

INFOTAG precizează: „Kusanone” este un program de finanţare a proiectelor de granturi mici în valoare de circa $50-100 mii fiecare – asistenţă nerambursabilă oferită de către Guvernul Japoniei. Prin intermediul acestui program, anul trecut Japonia a finanțat 38 de proiecte, dintre care 30 sunt implementate în instituții medico-sanitare și 8 în domeniul educațional din Moldova. Sectorul sănătăţii din Moldova beneficiază de asistenţă din cadrul Programului „Kusanone” din 2008, până la moment fiind implementate proiecte ce depășesc suma totală de $2,6 mil.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.11.08 10:23 Zinaida
    Tot ce fac Japonia este in primul rind pentru oameni de rind...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.