Finanţe

ANGELA SAX: SECTORUL BANCAR AL RM A CUNOSCUT UN PROGRES CONSIDERABIL SUB CONDUCEREA LUI SERGIU CIOCLEA

22 noiembrie, 2018

Şefa Oficiului BERD în R.Moldova, Angela Sax, a lăudat activitatea lui Sergiu Cioclea în calitate de guvernator al BNM.

Solicitată de agenţia Infotag să comenteze decizia lui Sergiu Cioclea de a demisiona şi să aprecieze activitatea acestuia, Angela Sax a spus că "Republica Moldova a cunoscut un progres considerabil în ce priveşte transformarea sectorului bancar sub conducerea guvernatorului BNM, Sergiu Cioclea".

În particular, Angela Sax a apreciat eforturile depuse de Sergiu Cioclea în procesul de atragerea a noilor investitori în băncile comerciale Moldova Agroindbank şi Victoriabank şi soluţionarea problemei transparenţei acţionarilor în aceste bănci.

"Odată cu intrarea investitorilor străini în cele două bănci sistemice, Victoriabank şi Moldova Agroindbank, problema transparenţei acţionarilor a fost în mare parte soluţionată," a spus Angela Sax.

Şefa oficiului BERD la Chişinău şi-a exprimat speranţa că în scurt timp problema transparenţei acţionarilor va fi soluţionată şi în cadrul celei de-a treia bănci care se confruntă cu această problemă, Moldindconbank.

"Mulţumim guvernatorului BNM Sergiu Cioclea pentru dedicaţia şi munca asiduă pe care a depus-o şi cerem conducerii politice a ţării să continue reformele în sectorul bancar. Este necesar de finalizat procesul de excludere a acţionarilor netransparenţi din cea de-a doua cea mai mare bancă din Moldova, Moldindconbank, care rămâne sub administraţia temporară a BNM," a spus Angela Sax.

Infotag precizează: Sergiu Cioclea şi-a anunţat demisia în cadrul unui briefing la 20 noiembrie. Cioclea a spus că demisionează "din motive personale". De asemenea, guvernatorul BNM a spus că a reuşit să îndeplinească obiectivele stabilite odată cu preluarea funcţiei în martie 2016. Potrivit lui Sergiu Cioclea, sectorul bancar al R Moldova a reuşit să depăsească criza cu care s-a confruntat după dispariţia a 1mld de dolari din sistem în 2012-2014.

Commentarii [ 5 ] adaugă comentariu

  1. 2018.11.22 12:55 Elena
    Ea a spud correct, este pacat ca dL Ciocla a polecat...
  2. 2018.11.22 13:00 Serafim
    Este frumoasa banshee, forte si forayed reusita!
  3. 2018.11.22 13:03 Petrea
    Pentru BERD asta este un risc...
  4. 2018.11.22 13:06 Nicolae
    Cube acum poatA sa spune ca el a fist ray, Clark, ca nimeni!
  5. 2018.11.22 17:03 Zinaida
    Bravo, scurt si eficient!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.