Finanţe

MINISTERUL FINANŢELOR VA AJUTA CONTABILII SĂ ASIMILEZE NOUL SISTEM DE SALARIZARE ÎN SECTORUL PUBLIC

07 decembrie, 2018

Ministerul Finanțelor va ajuta contabilii să asimileze noul sistem de salarizare în sectorul public. Potrivit agenţiei INFOTAG, acest lucru este prevăzut în planul de acțiuni pentru implementarea reformei salariale, prezentat joi la o conferință de presă.

Potrivit secretarului de stat al Ministerului Finanțelor, Ion Chicu, cei mai buni specialiști ai ministerului vor ajuta economiștii și contabilii direct în procesul de calculare a salariilor după noul sistem, precum și vor monitoriza în continuare procesul, astfel încât toți angajații publici să-și primească salariile la timp.

„Cheia spre implementarea cu succes și asigurarea calculării corecte a salariilor pentru 200 de mii de angajați din sectorul public este buna pregătire a contabililor și reprezentanților structurilor bugetare. Aproximativ 100 de specialiști vor fi trimiși în teritoriu în perioada 17-21 decembrie pentru a efectua instruirea contabililor în instituțiile publice”, a spus el.

Secretarul general a spus că miercuri a fost lansată o linie fierbinte unde specialiştii vor răspunde la întrebările despre calcularea salariului după noul sistem.

El a spus că implementarea reformei va începe la 14 decembrie, după ce Guvernul va aproba hotărârea privind metodologia de calculare a salariilor și aceasta va fi publicată în „Monitorul Oficial”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.