Finanţe

„ASITO DIRECT” SOLICITĂ CNPF SĂ-I RETRAGĂ LICENŢA DE ACTIVITATE ÎN DOMENIUL ASIGURĂRILOR

20 decembrie, 2018

Compania de asigurări „ASITO DIRECT” a solicitat Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF) să-i retragă licenţa de activitate în domeniul asigurărilor (asigurări generale).

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta se menţionează în hotărârea adunării generale a acţionarilor, publicată pe pagina companiei.

„Decizia a fost luată prin votul majoritar. Acţionarii au decis să depună la CNPF o cerere prin care se solicită retragerea benevolă la licenţei şi au aprobat noile direcţii de activitate conform prevederilor Statutului în redacţie nouă”, se arată în hotărâre.

În hotărâre şi pe site-ul companiei nu se menţionează nimic despre Statutul societăţii în redacţie nouă şi nici care sunt noile direcţii de activitate.

După cum a informat anterior INFOTAG, în aprilie 2018, CNPF l-a rechemat pe administratorul companiei „Asito”, care se ocupa de administrarea externă societăţii de asigurări. Autoritatea de reglementare a pieţei a introdus administrarea externă atunci când aproape întreaga conducere a companiei a fost arestată, iar directorul companiei, întâmplător, se afla în concediu peste hotare, de unde nu a mai revenit în Moldova. CNPF l-a numit administrator al companiei pe Eugen Şlopac, care a condus mult timp compania de asigurări „Asito”, fiind în același timp şi acționar al companiei. În august, compania a anunțat că îşi schimbă denumirea în „ASITO DIRECT” și a reluat vânzările. Tot atunci a fost schimbată componența Consiliului și a fost aprobat un nou statut.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.