Finanţe

MOLDOVA AGROINDBANK CONTINUĂ SĂ CONTRIBUIE LA EDUCAŢIA FINANCIARĂ A POPULAŢIEI

21 decembrie, 2018

Cea mai mare instituţie financiară din ţară, Moldova Agroindbank (MAIB), continuă să contribuie la educaţia financiară a tinerilor. Potrivit agenţiei INFOTAG, în ajun s-a încheiat a doua sesiune a „Academiei Bancare”, care s-a desfăşurat timp de o lună la primul centru din Moldova de educaţie financiară – MAIB Studio Avanti. La sesiune au participat elevi ai claselor 9-10 din Chişinău.

Prezentă la încheierea sesiunii, şefa Departamentului vânzări retail, Galina Vasiliţa, a menţionat că ideea creării centrului şi academiei bancară este de a instrui într-un mod interactiv generația viitoare referitor la bazele activităţii bancare.

„Ideea de a vă uni într-o echipă și de a explica noţiunile de servicii și produse bancare este de o importanță deosebită. În activitatea mea mă întâlnesc adesea cu adulți cărora, într-un anumit sens „le e frică” de bănci și au o educație financiară scăzută. Să știți că banca este partenerul vostru în viață. Indiferent ce faceți sau ce nu faceți, indiferent dacă sunteți angajat sau angajator, orice activitate este în legătură directă sau indirectă cu băncile”, a spus ea.

Potrivit ei, MAIB este o bancă care, prin diverse evenimente, servicii și produse, încearcă să fie cât mai aproape de clienții săi.

„Avem oferte și soluții pentru orice probleme. Suntem mereu gata să discutăm și să ajutăm cu sfaturi în diverse probleme. MAIB este o bancă prietenoasă și deschisă pentru clienți. Sperăm că cunoștințele pe care le-ați câștigat la „Academia Bancară” vă vor fi utile în viitor”, a spus Galina Vasiliţa.

Ea a înmânat participanților diplome de absolvire a „Academiei Bancare”, precum și daruri simbolice din partea MAIB.

Absolvenții „Academiei bancare” au manifestat un interes deosebit față de toate subiectele prezentate de experții celei mai mari instituții financiare din țară. La ultima lecție, elevilor li s-a cerut să prezinte mai multe idei la subiectul: „Sporirea educației financiare a populației". Participanții au fost foarte activi și au prezentat multe idei interesante. Printre acestea, indroducerea în școli a unor lecțiii opționale de educație financiară, crearea unui ghid financiar, distribuirea pliantelor informative, precum și crearea unei pagini pe rețelele de socializare, unde va fi publicată informația într-un limbaj clar și ușor de înțeles despre produsele sau serviciile financiare.

INFOTAG precizează: Deschiderea Centrului MAIB Studio Avanti se înscrie în politica de responsabilitate socială corporativă a Moldova Agroindbank. În cadrul acestei politici, banca sprijină o serie de proiecte educaționale și economice pentru tineri, printre care „Burse de merit”, „Burse pentru Viitorul Tău”, „Săptămâna Educației Financiare”, Concursul național al planurilor de Afaceri pentru tineret. Moldova Agroindbank a fost desemnată de revista „Capital Finance International” (Marea Britanie) drept banca cu cel mai înalt grad de influență socială în Moldova.

Commentarii [ 5 ] adaugă comentariu

  1. 2018.12.23 13:57 Mihai
    Spre incet MAIB sa prinde pentru sine cadre noi...
  2. 2018.12.23 14:01 Andrei
    Este adavarat ca MASIB dintre toti 11 banci din tara are grija de Moldova...
  3. 2018.12.23 14:17 Istvan
    Pentru MAIB aceasta inseamna dezvoltarea complexa!
  4. 2018.12.23 14:19 Timos
    Bolishe vsego, MAIB eto nujno dlea prestija, mol on - edinstvennii v Moldove, cto dumaet o ee budushem, gde-to vot tac!
  5. 2018.12.27 17:48 Violeta
    In domeniu aceatsa MAIB este ca pioner in Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.