Finanţe

ÎNTREPRINZĂTORII DIN TRANSNISTRIA VOR PUTEA FOLOSI CASELE DE MARCAT CU JURNAL ELECTRONIC ÎN LOCUL APARATELOR DE CASĂ

15 ianuarie, 2019

Întreprinzătorii individuali din Transnistria vor putea folosi în timpul apropiat regimul simplificat de impozitare cu ajutorul caselor de marcat fiscale cu jurnal electronic în locul aparatelor de casă. Anunţul a fost făcut la televiziunea locală de către directorul serviciului fiscal al autoproclamatei RMN, Maxim Badenko.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a explicat că folosirea caselor de marcat cu jurnal electronic va fi posibilă deja în al doilea trimestru.

„Procedura se va realiza prin intermediul tehnologiilor on-line, iar interacțiunea cu entitățile juridice va fi efectuată exclusiv în formă non numerar”, a spus Badenko.

Potrivit acestuia, pentru antreprenori, în lunile ianuarie, februarie și martie vor fi organizate cursuri speciale. Casele de marcat cu jurnal electronic vor înlocui cu timpul aparatele de casă tradiționale. Se presupune că întreprinzătorii individuali vor primi câte un smartphone cu funcții de case de marcat, precum și mini-imprimante pentru tipărirea și emiterea cecurilor.

Introducerea caselor de marcat cu jurnal electronic este una dintre măsurile de reducere a economiei tenebre.

„Acest lucru a adus deja un efect benefic în Rusia, Kazahstan, precum și în mai multe țări europene și asiatice. În Spania, de exemplu, odată cu apariția caselor de marcat cu jurnal electronic, numărul bonurilor emise în primul an a crescut de 2,5 ori, ceea ce a avut un impact semnificativ asupra încasărilor din impozitul pe venit. Vânzătorul nu are posibilitatea să nu elibereze bon, iar acest lucru arată volumul real de vânzări, fapt legat direct de creșterea veniturilor la bugetul de stat”, a menţionat directorul.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.