Finanţe

PREMIERUL PAVEL FILIP: DECLARAȚIILE CĂ UNII PRIMESC UN SALARIU MAI MIC DECÂT PÂNĂ ACUM SUNT O MINCIUNĂ

16 ianuarie, 2019

Declarațiile că unii primesc un salariu mai mic decât până la reforma salarizării angajaţilor bugetari sunt o minciună, a declarat premierul Pavel Filip marţi, în cadrul unei şedinţe speciale la care s-a discutat implementarea legii cu privire la salarizare, deficiențele sesizate și posibilitățile de înlăturare a acestora.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Guvernului, premierul a precizat că aprobarea și implementarea acestei legi a fost posibilă datorită creșterii încasărilor la bugetul statului, care reprezintă rezultatul activității Guvernului.

„Această lege prevede că nimeni nu va primi un salariu mai mic decât până acum. Și dacă acest lucru se întâmplă totuși, este vorba de o greșeală a contabilului și trebuie de recalculat salariul”, a menționat prim-ministrul, făcând apel către toate instituțiile din subordine să dea dovadă de mai multă responsabilitate și mobilizare.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, la o lună de la intrarea în vigoare a legii salarizării în sectorul bugetar, o mare parte din bugetari și-au ridicat salariile, alții urmează să le primească pe parcursul acestei săptămâni, iar circa 10% din instituții vor achita salariile pe parcursul săptămânii viitoare.

Premierul şi-a exprimat opinia că dacă era mai multă organizare și mobilizare, săptămâna aceasta toți bugetarii urmau să-și primească salariile.

„Cu părere de rău, din cauză contabililor și șefilor de instituții, care au preferat să se odihnească în loc să muncească, 10% din bugetari își vor ridica salariul săptămâna viitoare, până la sfârșitul lunii”, a spus Pavel Filip.

Potrivit premierului, după retușările în urma primei luni de aplicare a legii salarizării, va exista un mecanism perfect, care va permite anual revizuirea salariilor în direcția majorării acestora, în funcție de nivelul de inflație și capacitățile financiare ale statului.

„Această lege este una foarte importantă și s-a lucrat foarte mult la elaborarea ei. Legea vine să facă ordine în sistemul salarizării și dacă apar unele întrebări, ele nu trebuie să umbrească această lege foarte bună. Vom face o analiză după primele salarii și dacă va fi nevoie să intervenim, o să intervenim. Astfel încât să retușăm acele nuanțe care au mai rămas, iar oamenii să simtă beneficiile acestei legi”, a subliniat Pavel Filip.

Noua lege a salarizării în sectorul bugetar a intrat în vigoare la 1 decembrie 2018.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.01.16 12:08 Faina
    Dl Filip este cel mai bun prim-ministru in Moldova, el da asa rezultate innalta ca uniori nici nu crezi, cum el rezolva toate probleme.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.