Finanţe

ANRE SUSŢINE CĂ NU SUNT MOTIVE PENTRU MAJORAREA TARIFELOR LA GAZE

18 martie, 2019

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) susţine că, la momentul actual, nu sunt motive pentru majorarea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali, deoarece „Moldovagaz” nu a depus o solicitare în acest sens.

Surse din cadrul ANRE au comunicat agenţiei INFOTAG că, pentru o ajustare a tarifelor, furnizorul trebuie să prezinte calculele necesare, cu argumente plauzibile în acest sens.

Potrivit Legii cu privire la gazele naturale, Consiliul de administrație al ANRE este obligat să examineze cererile privind costurile de bază, preţurile şi tarifele reglementate în termen de cel mult 180 de zile calendaristice de la data înregistrării solicitării.

De la 1 ianuarie, preţul gazelor naturale livrate Moldovei de compania rusă “Gazprom” este de $237,46 pentru o mie de metri cubi, cu circa un sfert mai mare față de prețul de import din primul trimestru al anului trecut ($187,4).

Ultima actualizare a tarifului la gazele naturale pentru consumatorii finali a fost operată anul trecut, când acesta a fost micșorat în medie cu 20,3%, până la 4420 lei pentru o mie de metri cubi de gaze (fără TVA).

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.03.18 10:27 Irina
    De ce tarif atit de mare, noi platim 4 900 de lei, chind importam cu pretul la gaz 3 900 de lei?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.