Finanţe

DELEGAȚIA REPUBLICII MOLDOVA A PARTICIPAT LA ȘEDINȚELE DE PRIMĂVARĂ ALE FMI ȘI BM

16 aprilie, 2019

Delegația Republicii Moldova a participat la Ședințele de primăvară ale Fondului Monetar Internațional (FMI) și Grupului Băncii Mondiale (BM). Din delegația Republicii Moldova au făcut parte ministrul Finanțelor, Ion Chicu, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, prim-viceguvernatorul BNM, Vladimir Munteanu, și viceguvernatorul BNM, Cristina Harea.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la un comunicat de presă al BNM, în cadrul vizitei, oficialii moldoveni au avut întrevederi cu reprezentanți de rang înalt ai FMI și Băncii Mondiale referitor la implementarea programului cu Fondul Monetar Internațional, precum și progresul reformelor economice și bancare din Moldova. La fel, s-au desfășurat întruniri cu oficiali ai Comisiei Europene, ai Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei și ai Băncii Europene de Investiții.

Potrivit serviciului de presă al BNM, de asemenea, Ion Chicu și Octavian Armașu au avut o întrevedere cu Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat SUA pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, George Kent.

Părțile au efectuat o trecere în revistă a progreselor, din ultimii trei ani, ale Guvernului Moldovei și BNM în domeniile bugetar-fiscal și financiar-bancar. În context, oficialii moldoveni au mulțumit pentru sprijin în implementarea reformelor în aceste domenii. La rândul lor, reprezentanții Departamentului de Stat SUA au salutat rezultatele obținute de Moldova în procesul de reformare a sistemului financiar-bancar.

„În cadrul vizitei la Washington, delegația moldovenească a avut ocazia să informeze comunitatea de afaceri din SUA, oficialii guvernamentali, reprezentanții organizațiilor financiare internaționale și ai centrelor analitice, corpului diplomatic despre evoluțiile mediului de afaceri din Moldova. Participanții au apreciat înalt reformele din sectorul financiar, au recunoscut creșterea economică înregistrată de Republica Moldova și competitivitatea țării în regiune”, se relatează într-un comunicat al BNM.

INFOTAG precizează: Ședințele de primăvară ale Fondului Monetar Internațional și ale Băncii Mondiale reprezintă o posibilitate unică de a împărtăși experiența diverselor țări în domeniile dezvoltării economice și stabilității financiare în contextul globalizării. În cadrul acestora, sunt prezentate seminare, briefing-uri regionale și conferințe de presă axate pe economia mondială, pe dezvoltarea internațională și pe piețele financiare mondiale.

Commentarii [ 5 ] adaugă comentariu

  1. 2019.04.16 11:30 Victoria
    Ce ei pot sa spune acolo daca noi nu avem guvern si nu este clar ce sa fie mai departe cu program care Moldova si BNM au cu FMI.
  2. 2019.04.16 11:32 David
    Chind a fost dl Cioclea dna Harea era prin prim plan, da acum ea este in umbra. De ce?
  3. 2019.04.16 11:34 Efimia
    Mi se pare ca dl Armasu acum special sa devalorizeaza leul nostru, acum asta este convinabil pentru democratii.
  4. 2019.04.16 14:36 Alexei
    Ce cariere face dl Armasu - numai patru ani da el deja a fost ministru si acum este guvernatorul BNM!!!
  5. 2019.04.16 14:37 Natali
    Toti chind dl Cioclea a parasit BNM, asteptau ca dl Munteanu sa fie guvernator. Din pacate PDM a hotarit invers...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.