Finanţe

BERD VA OFERI MOLDOVA AGROINDBANK ŞI VICTORIABANK CREDITE A CÂTE 5 MIL. EURO PE UN TERMEN DE PATRU ANI

17 aprilie, 2019

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va acorda credite a câte 5 mil. euro pentru o perioadă de patru ani pentru două bănci sistemice din RM – Moldova Agroindbank (MAIB) și Victoriabank (VB).

Potrivit reporterului agenţiei INFOTAG cu referire la surse demne de încredere, ceremonia de semnare a contractelor de împrumut va avea loc miercuri, 17 aprilie, în biroul reprezentanţei permanente a BERD în Moldova.

Se presupune că acordurile de împrumut cu cele mai importante bănci din Moldova vor fi semnate de directorul regional al BERD pentru instituțiile financiare, Henry Russell, iar din partea băncilor – de președinţii MAIB și VB, Serghei Cebotari și Bogdan Pleşuvescu.

Împrumuturile sunt destinate creditării întreprinderilor mici și mijlocii. Cu ajutorul lor, debitorii vor putea achiziționa echipamente și tehnologii pentru a îmbunătăți calitatea producţiei lor, ceea ce le va permite să le exporte pe piețele Uniunii Europene în viitor. Resursele creditare ale BERD, oferite MAIB și VB, au o componentă de grant, ceea ce le sporește atractivitatea pentru sectorul privat al economiei moldovenești.

În opinia unor experți independenți cu care a discutat corespondentul INFOTAG, semnarea acordurilor de împrumut înseamnă că aceste bănci au un nivelul corespunzător de guvernanță corporativă și au o transparență de 100% a acționarilor.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.