Finanţe

CONCURENŢA BĂNCILOR SE VA INTENSIFICA – PREŞEDINTELE MOLDOVA AGROINDBANK, SERGHEI CEBOTARI

17 aprilie, 2019

Concurenţa în sectorul bancar al Moldovei va deveni tot mai dură, susţine preşedintele Comitetului de Conducere al Moldova Agroindbank (MAIB), Serghei Cebotari.

Într-un interviu acordat în exclusivitate agenţiei INFOTAG, el a spus că este „adeptul unei concurențe sănătoase și acerbe pe piață, în urma căreia au de câştigat cei care zilnic se adresează la bănci pentru produsele și serviciile lor”.

Întrebat cât de mult concurența se va intensifica odată cu venirea jucătorilor internaționali pe piață, top-managerul MAIB a spus că, după intrarea grupurilor financiare internaționale pe piața Moldovei și având în vedere că pe piaţă ar putea intra pe viitor noi jucători, nu se poate exclude intensificarea concurenței între bănci.

„Dar acele rezultate bune pe care le are MAIB noi le-am obținut datorită cunoștințelor și abordărilor specifice în ceea ce ţine de dezvoltarea băncii. Aceste rezultate înseamnă că, spre deosebire de cei care au venit și vor veni pe piața moldovenească, noi avem cele mai adânci rădăcini, cunoaștem cel mai bine piața noastră”, a spus Cebotari.

Potrivit lui, MAIB va continua să-și consolideze poziția pe piață, acordând prioritate gestionării eficiente, transparenței structurii organizaționale a băncii și tuturor proceselor de funcționare a acesteia.

„Vom continua să dictăm noi tendințe pe piaţă în ceea ce privește deservirea calitativă şi rapidă a clienților”, a subliniat bancherul.

Referindu-se la planurile de dezvoltare a băncii sale, Serghei Cebotari a spus că managerii MAIB se vor concentra pe deservirea rapidă și comodă a clienților, care mereu trebuie să se simtă confortabil la MAIB.

„Și aici, în primul rând, mă refer la inovațiile bancare, serviciile electronice care permit clienților să fie mereu aproape de banca lor, chiar şi la distanță”, a menționat el.

Bancherul a remarcat că, pentru MAIB, un avantaj important în aceste procese este sprijinul din partea acționarilor locali, precum și din partea noilor acționari, care, în octombrie 2018, au achiziționat 41,09% din acțiuni.

„Acest sprijin este foarte important pentru acea etapă de dezvoltare a MAIB pe care o implementăm acum”, a concluzionat bancherul.

INFOTAG precizează: Prin eforturile Parlamentului, Guvernului și Băncii Naționale, în trei bănci sistemice ale țării, cu o cotă de piață de peste 60% - MAIB, Victoriabank (VB) și Moldindconbank (MICB) – au fost atraşi investitorii străini. În capitalul MAIB, un pachet de 41,09% este deținut de un consorțiu de investitori, cu participarea BERD, la VB mai mult de 40% aparține Băncii Transilvania (a doua cea mai mare bancă din România), iar la MICB 63,89% aparţine Holdingului Doverie AD (Bulgaria).

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.04.17 15:09 Galina
    Cebotari ne povesteste despre lucruri evidente, clar ca concurenta sa creasca.
  2. 2019.04.17 15:12 Victor
    Poate doi-trei ani asa si sa fie, da pe urma pentru MAIB sa gre sa obtina numirea cea mai mare banca din Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.