maib_esspreso

Finanţe

​VICTORIABANK A LANSAT PROGRAMUL DE EDUCAŢIE FINANCIARĂ PENTRU ANTREPRENORII DIN MOLDOVA

18 aprilie, 2019
<mt_str50>

Prima bancă privată din Moldova – Victoriabank (VB) a lansat programul Victoriabank Club, destinat antreprenorilor din Moldova. Potrivit agenţiei INFOTAG, această iniţiativă a băncii se bazează pe modelul implementat cu succes deja de 13 ani de acţionarul majoritar al VB, Banca Transilvania (BT).

La evenimentul de lansare a programului, membrul Consiliului de Administrație al Victoriabank, Tiberiu Moisă, a spus că Victoriabank Club înseamnă acces gratuit la traininguri, conferințe, consultanță şi networking, care vor ajuta antreprenorii să-ş dezvolte afacerea şi să crească în plan profesional.

„Povestea BT a început acum 13 ani, în Cluj-Napoca. În România am construit în timp o comunitate frumoasă, cu peste 25 mii de membri. Au fost peste 1.000 de evenimente educaționale în 60 de localități, la care au participat peste 55 mii de persoane. Ne bucurăm să extindem povestea de succes în Republica Moldova, pentru că fiecare antreprenor susținut înseamnă îndeplinirea misiunii noastre de a susține spiritul antreprenorial şi, de fapt, curajul”, a declarat bancherul.

Potrivit lui, membru al Victoriabank Club poate deveni orice persoană fizică sau juridică care planifică, lansează sau îşi dezvoltă afacerea. Pe site-ul Victoriabank antreprenorii se pot informa cu privire la calendarul cursurilor şi se pot înscrie, tot gratuit, la acestea. Cursurile vor fi organizate lat Chişinău, dar şi în alte oraşe din Moldova.

Participanții la cursurile Victoriabank Club vor afla mai multe despre managementul eficient al afacerii, motivația echipei, vânzări, marketing și soluțiile potrivite pentru dezvoltarea reuşită a afacerii. Cursurile vor fi desfăşurate de bancheri și specialiști ai Victoriabank, Banca Transilvania și BERD, precum și de formatori specializați în diferite domenii ale economiei.

Prezentă la eveniment, şefa Biroul BERD în Moldova, Angela Sax, a menționat că BERD de mai mulți ani sprijină tinerii antreprenori.

„BERD salută programul Victoriabank Club. Noi susţinem tinerii antreprenori nu numai în Moldova, ci și în peste 30 de țări din regiune. BERD oferă sprijin financiar întreprinderilor mici și mijlocii prin intermediarii săi financiari. Banca oferă linii creditare unor instituții precum BT și Victoriabank. Asistența noastră nu se limitează la finanțare. Credem că instruirea este o responsabilitate a muncii noastre. Noi ajutăm întreprinzătorii să înțeleagă ce produs este cel mai bun pentru afacerea lor și oferim consultanță din partea experților internaționali”, a spus Sax.

Potrivit ei, BERD ajută în acest fel întreprinderile mici și mijlocii să se dezvolte, să obțină succes și să continue să crească, devenind un adevărat catalizator pentru creșterea economiei naționale.

INFOTAG precizează: Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România, cu peste 16% cotă de piață. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business – retail, IMM şi Corporate. BT are peste 3 milioane de clienți, 8 mii de angajați şi peste 500 de sedii în 180 de localități. La 31 decembrie 2018, activele grupului BT au ajuns la 77,9 mlrd. lei româneşti, portofoliul de credite – 38,02 mlrd. lei, profitul net – 1,257 mlrd. lei, din care profitul băncii este de 1,219 mlrd. lei. Portofoliul depozitelor BT în 2018 a ajuns la 65 mlrd. lei, inclusiv peste 43 mlrd. lei din depozitele persoanelor fizice și 22 mlrd. lei – ale persoanelor juridice.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

 1. 2019.04.18 16:23 Grigore
  Clar lucru ca EBRD sa saluta asa program si asa club pe ntru oameni de afaceri.
 2. 2019.04.18 16:26 Vladimir
  Vmesto togo, citobi gorditisea svoimi rezulitatami oni gordeatsa rezulitatami svoih actionerov - BT i EBRD, nepravilino vse eto.
 3. 2019.04.18 16:28 Carolina
  Dna Sax sa pozitioneaza BERD in piata moldoveneasca forate si foarte corect.
 4. 2019.04.24 09:15 Albert
  Sa vada interesul bancii departe...

adaugă comentariu

 • nume
 • email
 • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player