Finanţe

​AGENŢIA NIPONĂ JICA ESTE INTERESATĂ ÎN APROFUNDAREA COOPERĂRII BILATERALE CU REPUBLICA MOLDOVA

22 aprilie, 2019

Agenţia niponă JICA este interesată în aprofundarea cooperării bilaterale cu Republica Moldova şi este deschisă pentru realizarea unor noi proiecte în RM. Acest subiect a fost discutat la întrevederea secretarului de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), Carolina Perebinos, cu reprezentatul rezident al Agenţiei japoneze pentru cooperare internaţională (JICA), cu reședința la Kiev, Takaaki Kawano.

Surse din cadrul MAEIE au comunicat agenţiei INFOTAG că părţile au mai discutat implementarea proiectelor de asistenţă tehnică finanţate de Guvernul Japoniei în Republica Moldova, prin intermediul JICA, precum și stabilirea unor noi parteneriate bilaterale în diferite domenii.

Interlocutorii au convenit asupra desfășurării unor sesiuni moldo-nipone de instruire, care vor contribui la creșterea randamentului și calității dosarelor depuse de beneficiari, fapt care va simplifica gradul de aprobare a finanţării şi implementării proiectelor.

Carolina Perebinos a apreciat sprijinul continuu acordat Moldovei de către JICA, fapt ce contribuie la aprofundarea şi fortificarea bunelor relaţii de prietenie dintre Republica Moldova și Japonia.

În cadrul vizitei la Chişinău, Takaaki Kawano s-a întâlnit şi cu ministrul Finanţelor, Ion Chicu, cu care a făcut un schimb de opinii privind implementarea proiectelor de asistență tehnică JICA în RM, precum și stabilirea unei noi colaborări bilaterale în diferite domenii.

Interlocutorii au fost unanimi în opinia că asistența tehnică din partea JICA este mereu oportună, atâta timp cât instituțiile guvernamentale din Republica Moldova sunt capabile să valorifice la maxim oportunitățile oferite în cadrul proiectelor.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.04.22 10:27 Stanislav
    Bine ca ei au grija de noi...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.