Finanţe

SONDAJ: MAJORITATEA PERSOANELOR FIZICE ŞI JURIDICE SUNT MULŢUMITE DE SERVICIILE SERVICIULUI FISCAL DE STAT

03 mai, 2019

Circa 69% dintre persoanele fizice și 76% dintre persoanele juridice sunt mulțumite de serviciile Serviciului Fiscal de Stat (SFS). Potrivit agenţiei INFOTAG, acest lucru este evidențiat de rezultatele unui sondaj de opinie realizat de compania „Magenta Consulting”.

Conform studiului, 63% dintre persoanele fizice și 82% dintre persoanele juridice consideră că Serviciul Fiscal oferă servicii destul de operativ, iar 73% și 87% consideră că angajații SFS cu care au avut de-a face au fost binevoitori și și-au exprimat dorința de a ajuta.

Alți 71% și 80% consideră că Serviciul Fiscal creează suficiente condiții și oferă posibilitate contribuabililor să respecte legislaţia și să facă deducerile necesare în mod benevol.

Principala problemă semnalată de persoanele juridice ţine de depunerea on-line a declarațiilor. Astfel, circa 35% au spus că acest serviciu nu funcționează bine și, în unele cazuri, nu este disponibil deloc, mai ales în ultimele zile de depunere a declarațiilor.

Respondenții care au rămas nemulțumiți după ce au apelat la Serviciul Fiscal au remarcat că angajații nu explică suficient de clar (19%), nu sunt suficient de prietenoși (15%) și nu manifestă respect faţă de cetățeni (14%).

Sondajul a fost realizat în contextul implementării Proiectului de modernizare a administrării fiscale, având scopul de a ajuta Serviciul Fiscal de Stat să reducă povara suportată de contribuabili, să îmbunătățească conformarea fiscală și să sporească încrederea populației în profesionalismul și integritatea angajaților instituției.

Sondajul a fost realizat în noiembrie-decembrie 2018 pe un eşantion de 1026 persoane fizice și 549 persoane juridice. Marja de eroare este de 3,1%.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.05.06 13:20 Victoria
    Asa rezultate bune ne arata ca conducerea fiscului are intentii bune si europene. Bravo dl Puscuta, ce faceti - faceti bine pentru agentii economici, pentru cetatanii RM si pentru statul REpublica Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.