Finanţe

​DIRECTORUL APP A PROMIS SĂ STIMULEZE DEZVOLTAREA PROIECTELOR COMUNE CU UNGARIA

13 mai, 2019

Directorul Agenţiei Proprietăţii Publice (APP), Vladimir Baldovici, şi-a exprimat mulţumit de faptul că Ungaria manifestă interes pentru dezvoltarea afacerilor în Moldova şi a promis să stimuleze dezvoltarea proiectelor comune.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul APP, despre aceasta el a declarat la întrevederea cu potenţialii investitori din Ungaria, Janos Veres şi Benedek Fullop, reprezentantul OTP Bank.

Potrivit lui Baldovici, "investiţiile străine reprezintă nu doar un flux de capital, ci şi de tehnologie, cunoştinţe, practici, ceea ce poate contribui la dezvoltarea mai multor sectoare ale economiei naţionale".

"Apreciem şi încurajăm dezvoltarea unor proiecte comune cu Ungaria, care manifestă interes pentru a investi în dezvoltarea economiei Republicii Moldova. Expertiza Ungariei este una necesară şi potrivită pentru ţara noastră", a spus el.

Timp de peste 60 de ani, OTP Bank este cea mai mare instituţie de credit din Ungaria, cu filiale în alte opt ţări, care deservesc peste 13 milioane de clienţi. Recent, banca a achiziţionat pachetul de control al băncii moldoveneşti Mobiasbancă în mărime de 97,85%.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.05.13 11:02 David
    OTP Bank peste trei-cinci ani trebue sa fie lider pe piata in Moldova.
  2. 2019.05.13 12:01 Galina
    OTP Group din Ungaria vre sa cumpara si MMZ din Transnistria.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.