Finanţe

MOLDINDCONBANK A FOST RECUNOSCUTĂ DREPT CEA MAI INOVATIVĂ BANCĂ DIN MOLDOVA

14 mai, 2019
<mt_str50>

BC Moldindconbank S.A. a fost desemnată pentru a doua oară „Cea mai inovativă bancă 2019” din Republica Moldova de către revista internaţională „Global Finance”, în cadrul clasamentului anual The Innovators 2019.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul băncii, titlul pentru inovaţie i-a revenit serviciului Mobile Cash, unic pe piaţa din Republica Moldova și țările din regiune.

„Serviciul permite clienților simplu și rapid retragerea sau alimentarea cu numerar a contului de card la bancomatele Moldindconbank, utilizând doar telefonul mobil. Astfel, deţinătorii de carduri Moldindconbank pot efectua gratuit operațiuni de retragere sau alimentare cu numerar a cardului fără utilizarea fizică a acestuia, iar efectuarea transferurilor de bani în numerar altor persoane din RM a devenit și mai comodă grație rețelei de bancomate Moldindconbank (240 unități) prezente în fiecare oraș din țară”, a spus reprezentantul băncii, Vladislav Strişcă.

În prezent, mii de clienți au apreciat avantajele serviciului, efectuând lunar peste 20 mii de tranzacții mobile cash.

La capitolul inovaţii, în categoria Plăți, Moldindconbank este plasată alături de alte nouă bănci și companii Fintech din întreaga lume: Alfa Bank (Rusia), China Guangfa Bank, DBS (Singapore), FAB (First Abu Dhabi Bank, Emiratele Arabe Unite), Mashreq (Emiratele Arabe Unite), Millenium bim Mozambique (Mozambic), NBK (Kuweit), Nuggets şi Telenor Microfinance Bank (Pakistan).

INFOTAG precizează: La 31 decembrie 2018, activele Moldindconbank constituiau 16,48 mlrd. lei, portofoliul de credite – 6,79 mlrd. lei, capitalul – 2,59 mlrd. lei, depozitele – 13,11 mlrd. lei. La sfârșitul anului 2018, MICB a atins cea mai înaltă rată a rentabilităţii capitalului propriu (ROE) - 3%, iar rentabilitatea activelor (ROA) a fost de 20,8%. Banca are 860 mii de clienți şi 1419 angajați. În 2018, Moldindconbank a obţinut un profit net de 500,3 mil. lei.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.