Finanţe

UNIDO VA OFERI MOLDOVEI 29 MIL. EURO PENTRU DEZVOLTAREA INCLUZIVĂ

15 mai, 2019

Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) va oferi Republicii Moldova 29 mil. euro în cadrul Programului pentru Dezvoltare Inclusivă și Durabilă în RM pentru perioada 2019-2023.

Potrivit agenţiei INFOTAG, marţi, la lansarea programului, secretar general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, a spus că sprijinul va fi oferit pentru ca Moldova să își crească productivitatea industrială, să stimuleze antreprenoriatul, să încurajeze inovarea și să utilizeze cele mai bune practici pentru ca să se integreze deplin pe piețele Uniunii Europene și în lanțurile de valori globale.

„Programul-cadru va pune un accent deosebit pe dezvoltarea și consolidarea lanțului valoric global, dezvoltarea capacităților de export, dezvoltarea turismului, sporirea eficienței energetice aferente proceselor industriale, dezvoltarea rurală, susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, competitivitatea și inovarea și, nu în ultimul rând, crearea locurilor de muncă și atragerea investițiilor. Lansarea și implementarea acestui program va aduce, în mod sigur, valoare adăugată cooperării multilaterale atât cu UNIDO, cât și cu partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova”, a declarat ea.

Costin a amintit că strategia de industrializare a Moldovei pentru anii 2019-2030, elaborată de Ministerul Economiei și propusă Guvernului spre aprobare, prevede măsuri care să acopere toate sectoarele din țară.

Reprezentantul PNUD, Dima Al-Khatib, a menționat că programul lansat face parte din sprijinul pe care ONU îl acordă Moldovei pe calea transformării republicii într-un stat european modern.

Potrivit ei, prin intermediul sprijinului tehnic, împreună cu Guvernul Republicii Moldova vor fi luate măsuri pentru stimularea antreprenoriatului, implementarea tehnologiilor moderne și a standardelor internaționale, precum și a celor mai bune practici.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.