Finanţe

ADUNAREA GENERALĂ A MOBIASBANCĂ VA DIRECŢIONA PROFITUL OBŢINUT ÎN 2018 SPRE DEZVOLTAREA BĂNCII

20 mai, 2019

Adunarea generală anuală a acţionarilor Mobiasbancă – Groupe Societe Generale (SG) a decis să nu plătească dividende pentru anul 2018, ci să direcţioneze profitul spre dezvoltarea băncii.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al băncii, adunarea a aprobat rapoartele de activitate ale consiliului băncii și organului executiv pentru 2018. În anul trecut, Mobiasbancă a reușit să înregistreze performanțe financiare solide și să-și consolideze „poziția de lider în sectorul bancar”.

„Indicatorii financiari majori ai Mobiasbancă au avut evoluție pozitivă în anul 2018: cota de piață a creditelor și depozitelor a crescut semnificativ, numărul clienţilor activi a crescut cu circa 4%, activele totale ale Băncii au crescut cu aproximativ 9%, portofoliul de depozite a crescut cu 11% față de anul precedent. Au fost realizate alocări mai mici la costurile de risc, determinate în special de creșterea calității portofoliului. Profitul net a crescut cu 6,5% față de anul precedent”, se arată în comunicat.

Pe 5 februarie 2019 a fost încheiat contractul de vânzare-cumpărare a acțiunilor Mobiasbancă între Société Générale, ca vânzător, și OTP Bank Nyrt, ca cumpărător. Astfel, în cadrul adunării a fost aprobat statutul băncii în redacție nouă, precum și componența consiliului băncii pe un termen de patru ani, care include următoarele persoane: Zoltan Major, Slaveyko Slaveykov, Dominique Serres, Wolfgang Lerke și Rodica Hîncu. (Mai multe detalii aflaţi pe site-ul agenţiei INFOTAG – www.infotag.md – la rubrica „Comunicate de presă”).

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.