Finanţe

BNM A APROBAT ACHIZIȚIONAREA DE CĂTRE OTP BANK NYRT. A MOBIASBANCĂ – GROUPE SOCIETE GENERALE

12 iulie, 2019

Banca Națională a Moldovei (BNM) a aprobat achiziționarea de către OTP Bank Nyrt. (Ungaria) a pachetului de control de acțiuni (mai mult de 50%) al BC Mobiasbancă – Groupe Societe Generale S.A.

Potrivit agenţiei INFOTAG, într-un comunicat al BNM se menţionează că hotărârea a fost luată de Comitetul executiv al BNM la 10 iulie.

BNM menţionează că OTP Bank Nyrt. este o bancă universală cu sediul în Budapesta, Ungaria, listată la bursele de valori naționale și cele internaționale.

„Instituția este banca-mamă a unui grup financiar extins cu prezență în mai multe state europene - Bulgaria, Croația, România, Serbia, Croația, Slovacia, Ucraina, Muntenegru, Federația Rusă”, se arată în comunicatul citat.

Achiziția pachetului de control al Mobiasbancă – Groupe Societe Generale se va efectua în cadrul realizării obiectivului strategic al OTP Bank Nyrt. – „de a constitui cel mai mare și de succes grup bancar universal din Europa Centrală și de Est”.

Potrivit comunicatului, în Republica Moldova, OTP Bank Nyrt. își propune, în mod prioritar, să modernizeze produsele și serviciile pentru deponenții și clienții săi și să asigure o guvernanță corporativă transparentă și eficientă.

Mobiasbancă face parte din grupul primelor patru bănci din Moldova. Profitul net al băncii în primele patru luni ale anului 2019 a constituit 94,8 mil. lei, activele – 11,6 mlrd. lei, capitalul – 1,7 mlrd. lei. Capitalul social al băncii este de 100 mil. lei. Portofoliul de credite al băncii constituie 6 mlrd. lei, depozite total – peste 2,5 mlrd. lei.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.