Finanţe

COMISIA DE ANCHETĂ VA SOLICITA PROCURATURII SĂ CONFIRME AUTENTICITATEA PĂRŢII A DOUA ŞI A TREIA ALE RAPORTULUI KROLL

15 iulie, 2019

Comisia parlamentară de investigare a fraudei bancare s-a adresat Procuraturii Generale cu solicitarea de a confirma autenticitatea părţii a doua şi a treia ale raportului agenţiei de detectivi Kroll, publicate de preşedintele „Partidului Nostru” (PN), Renato Usatîi. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat, luni, preşedintele comisiei, vicespeakerul Alexandru Slusari.

El a spus că Procuratura Generală urmează să confirme autenticitatea sau să respingă ambele părți ale raportului, precum și să dea o explicație referitor la modul cum a avut loc scurgerea de informații.

„Știu din surse neoficiale că reprezentanții Kroll au fost surprinși neplăcut de publicarea documentelor. Ei nu pot înțelege cum procuratura, care încă de la 22 martie 2018 avea toate informațiile despre frauda bancară, nu a întreprins nici un fel de acţiuni. Cei de la agenția de detectivi ne-au asigurat că scurgerea acestei informații putea avea loc doar de la procuratură”, a menționat vicespeakerul.

El a presupus că agenția Kroll studiază documentele publicate, însă nu se știe dacă reprezentanții săi vor confirma sau respinge oficial partea a doua și a treia a raportului, care au fost făcute publice săptămâna trecută de liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

„Agenția Kroll este interesată de cooperarea cu organele competente moldovenești, de la care se aşteaptă acțiuni, dar nu publicarea sau vânzarea de documente”, a declarat deputatul.

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor, el a spus că comisia parlamentară studiază materiale publicate, dar nu le-a primit de la Usatîi, care a trimis documentele pe un USB prin intermediul unui porumbel.

„La noi nu a ajuns niciun porumbel, niciun cioroi şi nici alte păsări”, a spus Slusari.

El a spus că comisia nu a decis deocamdată dacă în cadrul anchetei să-l audieze pe Usatîi, pe fostul prim-ministru Vlad Filat și pe Veaceslav Platon. Potrivit lui, în interviul oferit în ajun de Vlad Filat din închisoare, „nu era nimic nou care comisia nu ar fi știut”.

„Opinia mea este că unele dintre persoanele menționate ar fi bine să fie audiate. Dar decizia va fi luată de comisie, nu vreau să o influențez”, a spus președintele acesteia.

Până la sfârșitul lunii, urmează a fi audiaţi mai mulți oficiali de rang înalt, inclusiv deputați actuali și fostul prim-ministru Iurie Leancă, astfel încât în august să fie finalizate lucrările la raportul complet privind investigarea furtului.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.07.15 16:41 Ivan
    Vse ravni eto nicem ne zaconcitsea...
  2. 2019.07.15 16:45 David
    Dl Slusari sa lup[ta ca leu, bravo< asa oamenii trebua sa fine in fruntea puterii in Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.