Finanţe

PROGRAMUL DE DOBÂNDIRE A CETĂȚENIEI PRIN INVESTIȚIE A FOST SISTAT – PREŞEDINTELE IGOR DODON

19 iulie, 2019

Programul de dobândire a cetățeniei prin investiție a fost sistat. Despre aceasta a comunicat Preşedintele Igor Dodon joi, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a menţionat că „până la momentul de faţă au fost depuse 34 de cereri de dobândire a cetățeniei, care vor fi examinate de comisia de profil”, însă „deoarece există întrebări referitor la program şi la companiile care participă la acesta, Parlamentul va anula programul la şedinţa de vineri”, iar soarta acestuia „va fi decisă mai târziu”.

Şeful statului a remarcat că la şedinţa CSS s-a discutat şi despre construcţia complexului Arena Chişinău, care, potrivit lui, este „absolut netransparentă”.

„Va fi desfășurată o anchetă privind modul în care a fost organizat concursul pentru efectuarea lucrărilor, precum și implicarea autorităților precedente. De asemenea, având în vedere că din bugetul de stat au fost alocate 200 mil. lei pentru construcție, vom securiza toate investițiile statului pentru a nu admite posibilitatea înstrăinării terenurilor. Cu toate acestea, lucrările a fost realizate în proporţie de 70%, iar Moldova are nevoie de un stadion. De aceea, Ministerul Economiei va decide dacă să finalizeze construcția din banii statului sau să găsească un antreprenor privat”, a spus Dodon.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.