maib_afaceri

Finanţe

BERD ESTE DISPUSĂ SĂ SPRIJINE PROIECTELE IMPORTANTE PENTRU MOLDOVA – VICEPREŞEDINTELE BĂNCII

19 iulie, 2019
<mt_str50>

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) este dispusă să sprijine proiectele importante pentru Moldova, menite să ridice standardele de viață ale populaţiei. O declaraţie în acest sens a făcut vicepreşedintele băncii, Alain Pilloux, la întrevederea din ajun cu prim-ministrul Maia Sandu.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Guvernului, el a menţionat că poate fi vorba de proiecte în diverse domenii, precum securitatea energetică, dezvoltarea sectorului privat și a celui bancar, dar și implementarea sistemului electronic de achiziții publice.

„Alain Pilloux a apreciat determinarea Guvernului de a implementa reforme reale în beneficiul cetățenilor și, cel mai important, care se bazează pe principiul integrității”, se arată în comunicat.

Maia Sandu a trecut în revistă prioritățile stabilite de Guvernul pe care îl conduce și asupra cărora se depune efort maxim. Astfel, au fost menționate: consolidarea statului de drept și reorganizarea instituțiilor, bazată pe principiul integrității, a eficienței instituționale, având drept obiectiv punerea acestora în serviciul cetățenilor, promovarea liberei concurențe în scopul ameliorării mediului afaceri și a climatului investițional, în special pentru businessul mic și mijlociu, precum și dezvoltarea infrastructurii drumurilor. În această ordine de idei, Maia Sandu s-a referit și la acțiunile necesare în vederea asigurării independenței energetice a Republicii Moldova, dar și în ceea ce privește diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale.

Vicepreședintele BERD a invitat-o pe prim-ministrul Maia Sandu să participe la un forum internațional investițional, care va avea loc la Londra în luna noiembrie a acestui an.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.