Finanţe

GUVERNUL INIŢIAZĂ NEGOCIERI PENTRU SEMNAREA ACORDULUI DE FINANŢARE CU COMISIA EUROPEANĂ

23 iulie, 2019

Guvernul a aprobat marţi trei documente privind iniţierea negocierilor pentru semnarea acordului de finanţare cu Comisia Europeană.

Potrivit agenţiei INFOTAG, primul acord presupune o serie de măsuri de reformare a justiției, de dezvoltare a programului de toleranță zero față de corupție în rândul cetățenilor, de consolidare a mecanismelor de investigare și urmărire penală, precum și de eficientizare a sistemelor naționale de recuperare a bunurilor și de declarare a averii. Valoarea totală a finanțării constituie 8,49 mil. euro, dintre care 490 mii euro vor fi acordate de Agenţia Germană pentru Dezvoltare (GIZ), care se va ocupa şi de implementarea proiectului.

Al doilea acord prevede susținerea economică inclusivă a regiunilor țintă, în special Cahul și Ungheni. Mijloacele vor fi utilizate pentru sporirea capacității cetățenilor de a obține condiții mai bune de viață, pentru crearea locurilor de muncă în aceste regiuni şi pentru susţinerea inițiativelor de antreprenoriat în rândul tinerilor. Suma totală a grantului este de 23,5 mil. euro, dintre care 500 mii euro vor fi alocate de Programul Națiunilor Unite de Dezvoltare (PNUD) în Moldova, care va implementa proiectul.

Cel de-al treilea acord are ca obiectiv general implementarea Acordului de Asociere RM-UE, în special pe dimensiunea educaţiei, sănătăţii şi egalităţii de gen. Valoarea totală a finanţării este de 10,7 mil. euro, iar printre beneficiari se numără Ministerul Educației Culturii și Cercetării, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, autoritățile publice locale din raioanele Ungheni și Cahul, dar și organizații ale societății civile.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.