Finanţe

PARLAMENTUL A ANULAT PREVEDERILE CE AU PERMIS ACORDAREA DE ASISTENȚĂ CELOR TREI BĂNCI COMERCIALE INSOLVABILE

16 august, 2019

Parlamentul a anulat prevederile ce au permis acordarea de asistență de lichiditate celor trei bănci comerciale insolvabile, Banca de Economii, Banca Sociala și Unibank. Proiectul a fost aprobat cu votul a 58 de deputați, în prima și a doua lectură, în ședința plenară.

Potrivit agenției INFOTAG, deputații au aprobat modificări în legislație pentru a defini noțiunea de ”asistență de lichiditate în situații de urgență”.

Potrivit modificărilor legislative, Banca Națională a Moldovei va avea posibilitatea de a oferi asistență de lichiditate în situație de urgență (credite de urgență) doar unei bănci solvabile și viabile.

De asemenea, au fost excluse din lista de active eligibile acceptate de către Banca Națională a Moldovei în calitate de garanții la acordarea de credite băncilor a cambiilor simple și a titlurilor emise cu privire la bunuri sau mărfuri, datorită faptului că acestea nu sunt utilizate frecvent pe piața autohtonă.

Proiectul de lege actualizează și cadrul legal privind rezervele obligatorii în scopul controlului monetar și managementului lichidității.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.