Finanţe

MAIB A ADERAT LA CEA MAI MARE ASOCIAŢIE INTERNAŢIONALĂ DE FACTORING „FACTORS CHAIN INTERNATIONAL”

28 august, 2019

Cea mai mare instituției financiară din țară Moldova Agroindbank (MAIB) a aderat la Asociaţia internaţională de factoring „Factors Chain International” (FCI).

Surse din cadrul băncii au relatat pentru agenția INFOTAG că, utilizând factoringul internațional, exportatorii moldoveni vor putea să își dezvolte activitatea economică și să consolideze cooperarea cu partenerii străini.

Președintele Comitetului de Conducere MAIB, Serghei Cebotari, a menționat că, calitatea de membru asociat al FCI acordă băncii posibilitatea de finanţare a creanţelor comerciale, prin servicii de factoring de export, ale companiilor ce sunt parte a tranzacţiilor de comerţ internaţional în calitate de exportatori.

„Calitatea de membru al FCI va permite MAIB să sprijine exportatorii și importatorii locali pe piețele externe. În prezent, MAIB conlucrează cu întreprinderi mari, mijlocii și mici din diverse sectoare ale economiei Republicii Moldova. Aderarea la FCI ne va permite să satisfacem pe deplin nevoile exportatorilor în finanțarea activităților lor și să oferim servicii calitative nu numai în Moldova, ci și pe piețele internaționale”, a spus bancherul.

După cum arată experiența altor țări, diferența dintre factoringul internațional și alte soluții financiare constă într-o abordare integrată a serviciilor. Acesta include nu numai finanțarea negarantată a companiei furnizoare, dar și gestionarea creanțelor și asigurarea riscurilor. Avantajul factoringului internațional față de acreditive și garanții este simplitatea executării: un contract de factoring este încheiat nu pentru o singură tranzacție, ci pentru întreaga perioadă de lucru cu furnizorul.

INFOTAG precizează: FCI – cea mai mare asociaţie internaţională de factoring, a fost înființată în anul 1968 (cu sediul central în Amsterdam). FCI numără peste 400 de membri din 90 de ţări. Principalii parteneri ai FCI sunt Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Corporația Financiară Internațională (IFC), Camera de Comerț Internațională (ICC) și Asociația Internațională de Factoring (IFA).

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2019.08.28 13:43 Galina
    Inca o prioritate pentri clientii MAIB in merimea de 1 000 000.
  2. 2019.08.28 13:45 David
    La MAIB pot sa rezolv or ce problema.
  3. 2019.08.28 16:28 Lidia
    MAIB creste da cu asa capital el trebue sa face profit 1 000 000 000 de lei.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.