Finanţe

GUVERNUL PDM A APROBAT PROGRAMUL „DRUMURI BUNE”, DAR NU A ASIGURAT FINANŢAREA – VICESPEAKER

29 august, 2019

Fostul Guvern, condus de membrul Partidului Democrat, Pavel Filip, a aprobat programul „Drumuri bune”, dar nu a prevăzut în bugetul de stat finanţarea necesară pentru realizarea acestuia. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a scris pe pagina sa de facebook vicepreşedintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

„Legea bugetului pentru anul 2019, aprobat de Parlamentul anterior, prevede că pentru programul de reparație a drumurilor publice naționale (în limitele localităților), locale, comunale și a străzilor se alocă sumă de 950 mil. lei ($53 mil.). Apropo, 270 mil. din această sumă ar trebui să acopere datoriile anului trecut”, a amintit el.

Potrivit lui Slusari, în aprilie, Guvernul Filip a aprobat programul de reparație a drumurilor în valoare totală de 1,725 mlrd. lei ($96 mil.). Vicespeakerul susţine că Executivul, „în mod arbitrar și abuziv, a majorat cifra alocațiilor pentru drumuri aproape de două ori fără că să aibă acoperirea financiară și contrar legii bugetului”.

El consideră că procurorii ar trebui să dea o apreciere juridică acțiunilor Guvernului anterior, iar cetățenii trebuie să cunoască realitatea economică, atunci când cineva încearcă să manipuleze politic, vorbind că guvernarea nouă a tăiat ceva din programul „Drumuri Bune”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.