Finanţe

PROCURATURA ANTICORUPȚIE A APLICAT SECHESTRU PE COMPANIA LUI VLADIMIR PLAHOTNIUC, VÂNDUTĂ ACUM DOUĂ LUNI

31 octombrie, 2019

Procuratura Anticorupție a aplicat sechestru pe compania lui Vladimir Plahotniuc, care a fost vândută acum două luni. Potrivit agenției INFOTAG, în luna septembrie presa a scris despre semnarea acordului de vânzare a companiei „Bass Systems” SRL, iar miercuri Procuratura a anunțat despre sechestrarea a 100% din capitalul social al companiei, a cărei valoare este de circa 2 950 000 lei (150 mii euro).

„Bass Systems” SRL este una dintre cele mai mari companii IT din Republica Moldova. În 2018, cifra de afaceri a companiei a constituit aproximativ 650 mil. lei, iar profitul - 157 mil. lei. La începutul lunii august 2019, „Bass Systems” SRL avea un capital social de 2,95 mil. lei deţinut de Assentis Holdings Limited din Cipru - cu 72% și Onisim Popescu - cu 28%, ultimul fiind și administratorul companiei. În luna august, Popescu a achiziționat participația de la Assentis Holdings Limited și a devenit acționarul unic al companiei.

LA data de 28 august, bursa din Taiwan a anunțat că grupul tehnologic S&T AG din Austria, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii și soluții IT în Europa Centrală și de Est, a achiziționat o cotă de 51% din capitalul firmei „Bass Systems” SRL din Moldova. Potrivit presei din Taiwan, valoarea totală a tranzacției a fost de 5,73 mil. euro

O mare parte din venituri şi profit a „Bass Systems” SRL sunt asigurate de numeroasele contracte de achiziţii publice câştigate de companie. Astfel, doar în 9 luni ale anului 2019 compania a câştigat peste 30 de contracte cu instituţii publice, în valoare de peste 130 mil. lei. Cel mai mare contract în valoare de circa 54 mil. lei fiind încheiat cu Serviciul Vamal pentru servicii de suport al sistemului informațional integrat vamal „Asycuda World” pentru perioada 2019 - 2021.

Anterior, furnizorii de servicii IT din Moldova s-au plâns pe concurența neloială din partea „Bass Systems” SRL, controlată de Vladimir Plahotniuc. Consiliul Concurenței analizează operațiunea de concentrare economică ce urmează a se realiza prin preluarea controlului unic asupra „Bass Systems” SRL de către S&T AG.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.