Finanţe

COSTUL DE PIAŢĂ AL ACŢIUNILOR MOLDOVA AGROINDBANK A CONSTITUIT 2908 LEI

11 noiembrie, 2019

Costul de piaţă al acţiunilor celei mai mari instituţii financiare din ţară - Moldova Agroindbank (MAIB) - a constituit 2908 lei per acţiune cu o valoare nominală de 200 lei. Vineri, la acest preţ la Bursa de valori a Moldovei a fost înregistrată o tranzacţie de vânzare-cumpărare a 2003 acţiuni ale băncii, ceea ce constituie circa 0,19% din capitalul social al MAIB.

După cum a declarat unul dintre acţionarii băncii pentru agenţia INFOTAG, acţiunile celei mai mari instituţii financiare din Moldova demonstrează valoarea lor reală.

"Preţul pe care investitorii îl achită pentru acţiunile MAIB pe piaţa secundară indică faptul că hârtiile de valoare a băncii sunt preferate de cei care îşi formează portofoliul de investiţii, realizând că acest activ în timp va creşte în valoare", a spus sursa.

INFOTAG precizează: În sectorul bancar, Moldova Agroindbank deţine o cotă de circa 30%. La începutul lunii octombrie, a trecut un an de când Moldova Agroindbank a primit noi membri în structura de acţionariat, după ce pachetul de acţiuni de 41,09% din capitalul social al băncii a fost licitat "cu strigare". Pachetul a fost achiziţionat de către HEIM Partners Limited, un consorţiu internaţional format din Banca Europeană pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare, Horizon Capital şi AB Invalda INVL. Potrivit clasamentului revistei financiare-bancare "Profit", Moldova Agroindbank se situează pe primul loc în topul fiabilităţii şi stabilităţii financiare a băncilor din Moldova, fiind cea mai capitalizată bancă din ţară, al cărui număr de clienţi a depăşit un milion. În ianuarie-august, banca a obţinut un profit de 520 de mil. lei. Activele instituţiei depăşesc 25 de mlrd. lei, iar capitalul - 4 mlrd. lei.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2019.11.11 09:55 Mihai
    Activ MAIB costa bani...
  2. 2019.11.11 09:56 Fima
    Cred ca pina anul nou pretul sa fie si 3 000 de lei!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.