Finanţe

DACĂ GUVERNUL ESTE DEMIS, MOLDOVA NU VA PRIMI CREDITUL ÎN SUMĂ DE 100 MIL. EURO, OFERIT DE ROMÂNIA – MAIA SANDU

12 noiembrie, 2019

Dacă Guvernul este demis, Moldova nu va primi creditul în sumă de 100 mil. euro, pe care România este dispusă să-l acorde în 2020 şi 2021. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declarat premierul Maia Sandu, marţi, de la tribuna Parlamentului.

„În ceea ce privește sprijinul financiar al altor parteneri externi ai Republicii Moldova, acesta va depinde de acțiunile concrete ale Guvernului și de reformele pe care acesta trebuie să le desfăşoare. Reforma-cheie este reforma reală a justiției, nu „foaie verde lobodă”, aşa cum a fost până acum”, a spus Sandu.

Întrebată în ce măsură bugetul anului 2020 depinde de sprijinul financiar al partenerilor externi, ministrul Finanțelor, Natalia Gavriliţa, a spus că, în afară de împrumutul de 100 de milioane de lei din partea României, în buget sunt prevăzuți și alți bani.

„În special, există bani de la Uniunea Europeană (a treia tranșă în valoare de 30 mil. euro), $50 mil. de la Banca Mondială, precum și un credit de la Fondul Monetar Internațional în cadrul programului cu Guvernul, care a fost prelungit până în martie 2020”, a spus ministrul.

Premierul Maia Sandu a atras atenția asupra faptului că partenerii externi acordă bani nu de „ochi frumoși”, ci pentru acțiunile concrete ale Guvernului în realizarea reformelor. Ea nu a exclus că, dacă Guvernul său cade, „ușile partenerilor externi ar putea fi închise pentru Moldova”.

Întrebată de ce proiectul bugetului pentru 2020 nu a fost prezentat Parlamentului la 15 octombrie, premierul a spus că procesul a fost tergiversat din cauza că Guvernul căuta resurse pentru a asigura multe inițiative ale deputaților de ordin social.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.11.12 15:58 Victor
    Este evident ca dna Sandu a adus banii in Moldova de peste hotare.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.