Finanţe

INVESTITORII CEHI INTENŢIONEAZĂ SĂ REALIZEZE ÎN MOLDOVA PROIECTE DE PRODUCERE A ENERGIEI ELECTRICE

11 decembrie, 2019

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit marţi cu un grup de investitori cehi, care au procurat recent rețelele electrice de distribuție „Gas Natural Fenosa”. Această întreprindere deservește circa ¾ din consumatorii de energie electrică din Republica Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la serviciul de presă al Guvernului, oamenii de afaceri au menționat că decizia de a investi în Moldova au luat-o pe motivul că republica are o amplasare geografică avantajoasă şi intenţionează să implementeze proiecte menite să producă energie electrică pe teritoriul RM.

Ei au menţionat că, prin aceste proiecte, Moldova își va consolida securitatea energetică și va reduce dependența de sursele de energie din exteriorul țării.

Șeful Executivului a informat investitorii despre prioritățile Guvernului pentru perioada următoare și obiectivele urmărite.

„Investiția dumneavoastră în Republica Moldova este un mesaj puternic și pentru alți potențiali investitori. Guvernul va face totul pentru a crea condiții maximal atractive pentru mediul de afaceri”, a menționat Ion Chicu.

Anterior s-a menţionat că, pe 11 decembrie, cea mai mare companie de energie electrică din Moldova, „Gas Natural Fenosa”, își va schimba oficial numele în „Premier Energy”. Acest lucru ţine de faptul că proprietarul său, compania energetică spaniolă „Naturgy” și-a vândut afacerea din Moldova de furnizare și distribuție a energiei electrice către holdingul EMMA Capital Group, deținut de miliardarul ceh Jiri Smejc și compania multinațională din Londra „Duet Private Equity”.

Din componenţa holdingului miliardarului ceh face parte şi compania română cu același nume “Premier Energy”, care furnizează energie electrică în țara vecină.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.