Finanţe

PREŞEDINTELE A VIZITAT BNM, GARANTÂND ECHIPEI CĂ BANCA ÎŞI VA MENŢINE INDEPENDENŢA

13 decembrie, 2019

Banca Națională a Moldovei (BNM) va continua să fie instituția de reper a țării la capitolul profesionalism și să dezvolte sectorul financiar-bancar pentru a-l face mult mai stabil și de încredere. Mesajul a fost spus de echipa băncii centrale la întrevederea cu Președintele RM, Igor Dodon, care a efectuat vineri o vizită la BNM.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al BNM, şeful statului, în calitate de garant al Constituției, a dat asigurări echipei BNM că instituția va rămâne independentă, ceea ce reprezintă o garanție a stabilității sectorului financiar-bancar – un factor indispensabil pentru o dezvoltare economică durabilă.

„Pe parcursul anului 2019, Banca Națională a activat în condiții mai complicate. Banca centrală, conform legislației, este o instituție independentă. Noi respectăm independența BNM. În calitate de garant al Constituției, vă dau asigurări că legea va fi respectată și independența băncii centrale va fi susținută”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit comunicatului, Igor Dodon a apreciat agenda de reforme în sectorul bancar și și-a exprimat convingerea că acestea se vor bucura în continuare de susținere.

La rândul său, șeful băncii centrale, Octavian Armașu, a menționat că „prioritățile BNM sunt stabilitatea, credibilitatea și modernizarea sectorului bancar și crearea unui cadru macroeconomic propice pentru dezvoltarea economiei”.

El a menţionat că obiectivului fundamental al Băncii Naţionale este asigurarea şi menținerea stabilității prețurilor. Potrivit legii, fără a prejudicia acest obiectiv, BNM promovează și menține un sistem financiar bazat pe principiile pieței şi sprijină politica economică generală a statului.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2019.12.13 16:44 Gloria
    Interesant, a cui era idea intilnirii?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.