Finanţe

PLATFORMA DA ESTE ÎNGRIJORATĂ ÎN PRIVINŢA LICITAŢIILOR NETRANSPARENTE CE URMEAZĂ A FI ORGANIZATE

16 ianuarie, 2020

Platforma DA şi-a exprimat îngrijorarea în privinţa „licitaţiilor netransparente ce urmează a fi organizate de Ministerul Economiei”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat vicespeakerul, preşedintele fracţiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandru Slusari, care afirmă că deţine informaţii precum că, „la începutul anului, ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a dispus în regim de urgenţă să fie lansate licitații pentru lucrările de reabilitare a drumurilor, căci este indicația directă a Președintelui Igor Dodon, pentru ca în luna martie să înceapă lucrările respective”.

„Administrația de Stat a Drumurilor a propus să fie respectată legislația și să fie organizate licitațiile într-un regim transparent, cu invitarea companiilor mari din Uniunea Europeană și alte țări. Mai mult ca atât, nu este clară sursa de finanțare, deoarece Ministerul Finanțelor nu a încheiat încă niciun acord de finanțare. Ministrul Economiei însă a dat de înţeles că este interesat ca totul să se întâmple cât mai repede, întrucât deja sunt cunoscuți câștigătorii și Președintele deja a planificat vizitele la șantiere începând cu luna martie”, a menționat Slusari.

Potrivit lui, este vorba de patru segmente de drum, iar valoarea estimativă sumară este de peste 640 mil. lei.

Anunțurile despre licitații au fost publicate doar în Buletinul de Achiziții Publice pe 9-13 ianuarie, iar Slusari consideră că „a fost încălcată Legea privind achiziţiile publice, deoarece anunțuri de intenţie pentru proiecte de asemenea anvergură trebuie să fie publicate şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene”.

Slusari a pregătit şi a transmis un demers ministrului Economiei „prin care cere explicaţii publice pe acest subiect”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.01.16 11:43 Grigore
    Andrei intalege ca pentru partidul DA este cea ma buna solutia chind dl Nastase sa fie ales presedintele Moldovei.
  2. 2020.01.16 11:57 Alibert
    Dl Ion Sturza - candidat unic!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.