Finanţe

ANRE NU A PRIMIT DIN PARTEA OPERATORILOR INFORMAŢII DESPRE MAJORAREA PREŢURILOR LA CARBURANŢI

20 ianuarie, 2020

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) susţine că, deocamdată, nu a primit de la operatori nicio informaţie referitoare la majorarea preţurilor la produsele petroliere.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta informează ANRE într-un comentariu privind modificările preţurilor la carburanţi la staţiile peco, amintind că, potrivit legislaţiei, în cazul modificării preţurilor, operatorii trebuie să prezinte Agenţiei în termen de 3 zile din data aplicării noilor preţuri calculele şi argumentele corespunzătoare.

ANRE aminteşte că titularii de licenţă stabilesc şi modifică de sine stătător preţurile, ţinând cont de consumurile şi cheltuielile aferente comercializării produselor respective, în conformitate cu standardele de contabilitate aplicabile, incluzând o rată de rentabilitate anuală, dar care nu depăşeşte 10%.

Potrivit datelor ANRE, politica bugetar-fiscală pentru anul 2020 prevede o majorare a cotei accizelor, pentru benzină - 5960 lei/tona sau cu 546 lei (10%) mai mult de cât în anul 2019, pentru motorină - 2508 lei/tonă sau cu 228 (10%) lei mai mult şi pentru gazul lichefiat - 3580 lei/tonă sau cu 174 lei (5%) mai mult.

După cum a informat anterior INFOTAG, unele staţii peco din Moldova au afişat vineri preţuri majorate la carburanţi. Astfel, produsele petroliere s-au scumpit cu 0,4-0,6 lei per litru sau aproape cu 4%.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.01.20 10:40 Victoria
    Operayorii au profit mare ei au de unde sa acopera toate perderi...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.