Finanţe

MINISTRUL FINANŢELOR A DISCUTAT CU INVESTITORII STRĂINI PROPUNERILE DE POLITICĂ BUGETAR-FISCALĂ PENTRU ANUL 2021

25 februarie, 2020

Propunerile de politică fiscală pentru anul 2021 au constituit subiectul discuţiilor din ajun la întrevederea viceprim-ministrului, ministrului Finanţelor, Serghei Pușcuța, cu reprezentanții Asociației Investitorilor Străini din Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul ministerului, el a dat asigurări că obiectivul Ministerului Finanțelor este dezvoltarea economiei naționale, susținerea mediului de afaceri, precum și respectarea calendarului bugetar, astfel încât politica fiscală pentru anul viitor să fie votată până la vacanță de vară a Parlamentului Republicii Moldova.

„Votarea politicii fiscale în termenul stabilit ar oferi o perioadă de 5-6 luni, timp în care agenții economici și-ar putea pregăti planurile de afaceri, ar putea efectuată ajustări în sistemele de raportare și evidență”, a spus Puşcuţa.

Potrivit secretarului de stat al ministerului, Dorel Noroc, prioritățile politicii fiscale pentru anul 2021 sunt „simplificarea administrării fiscale, asigurarea unui sistem echitabil de achitare a impozitelor, reducerea costurilor de raportare și achitare a impozitelor și taxelor, standardizarea regimurilor fiscale, precum și asigurarea previzibilității în aplicarea impozitelor și taxelor”.

Potrivit comunicatului, membrii Asociației au mulțumit Ministerului Finanțelor pentru invitație la discuție și deschiderea manifestată față de mediul de afaceri în procesul de elaborare a politicii fiscale pentru anul viitor. De asemenea, ei au apreciat anumite propuneri preliminare de politică fiscală prezentate de Ministerul Finanțelor, precum și au înaintat altele noi, care urmează a fi examinate.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.