Finanţe

PREŞEDINTELE IGOR DODON A ANUNŢAT DESPRE REDUCEREA CHELTUIELILOR PENTRU PREŞEDINŢIE ÎN LEGĂTURĂ CU PANDEMIA DE CORONAVIRUS

26 martie, 2020

Preşedintele Igor Dodon a anunţat despre reducerea cheltuielilor pentru Preşedinţie în legătură cu pandemia de coronavirus. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a comunicat joi pe pagina sa de facebook.

„Pentru a depăși efectele provocate de criza COVID-19, urmează ca instituțiile statului să vină cu propuneri concrete de diminuare a bugetelor de cheltuieli, astfel încât să putem direcționa o cât mai mare parte a resurselor financiare către lichidarea consecințelor crizei respective”, a remarcat Dodon.

Potrivit lui, acest lucru se va întâmpla și la nivelul Președinției, „unde deja a fost finalizat un prim plan de reducere a cheltuielilor cu peste 4 mil. lei”. În acelaşi timp, pe pagina personală de facebook a lui Dodon este indicată suma de „peste 4 milioane lei”, iar pe pagina oficială a preşedintelui Dodon este indicat „3,5 milioane lei”. Bugetul administraţiei preşedintelui în anul 2020 s-a majorat de la 18 la 35,3 mil. lei.

„Este vorba despre sistarea achizițiilor care nu sunt absolut necesare, reducerea bugetului pentru deplasări și a primelor pentru personal, precum și tăiate alte costuri. Solicit tuturor instituțiilor statului să manifeste responsabilitate și să trateze cu maximă seriozitate această solicitare de reducere a cheltuielilor”, a subliniat şeful statului.

El a menţionat că „împreună cu președintele Parlamentului și prim-ministrul va fi analizat modul în care fiecare instituție respectă solicitarea respectivă și să intervină acolo unde va fi cazul”.

„Campania de combatere a epidemiei poate fi îndelungată, obositoare și foarte cheltuitoare pentru stat, din care motiv trebuie să fim responsabili și economi la maximum. Principalele forțe și resurse să le orientăm spre sistemul medical”, a declarat Dodon.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.03.26 15:48 Stas
    Cu asa viteza putem sa stingem 1 000 000 000 de lei!
  2. 2020.04.23 17:30 Slava
    Nici aici nu pot sa-i spun lui dôdon canu-i Magar.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.