Finanţe

DE LA 1 APRILIE, PRIMARUL DE BĂLŢI A DECIS SĂ PLĂTEASCĂ MEDICILOR IMPLICAŢI ÎN TRATAREA PACIENŢILOR CU COVID-19 CÂTE O MIE DE DOLARI PE LUNĂ

07 aprilie, 2020

De la 1 aprilie, primarul municipiului Bălţi, Renato Usatîi, va plăti personal medicilor implicaţi în tratarea pacienţilor cu COVID-19 câte o mie de dolari pe lună.

Potrivit agenției INFOTAG, într-o declaraţie către cetăţenii Republicii Moldova pe reţelele sociale, el a spus că asistentelor medicale le va plăti câte $400, iar infirmierilor – câte $250 lunar. Potrivit lui, pentru cazarea personalului medical din oraș, a fost luată decizia de a oferi medicilor hotelul municipal cu 60 de camere.

„Fac apel către toţi agenții economici care au posibilităţi financiare să urmeze acest exemplu și să ofere ajutor medicilor care se află pe prima linie de luptă cu răspândirea virusului COVID-19”, a spus Usatîi, care este președintele „Partidului Nostru”.

Potrivit lui, el va lua banii pentru a plăti personalul medical din vânzarea mașinii sale personale Rolls-Royce.

El a îndemnat antreprenorii care oferă echipamente și medicamente spitalelor să nu jefuiască medicii.

„În perioada de război, ceea ce faceţi voi se numește jaf. Epoca președintelui Dodon se încheie. Gândiți-vă bine și întoarceți tot ce aţi furat. Poate că acest lucru va fi în favoarea voastră şi va ajuta la îmblânzirea pedepsei”, a spus Usatîi.

El a numit puterea președintelui Dodon „un ciot putred care deja se destramă”.

Primarul municipiului Bălți a acuzat autoritățile că se ocupă de livrarea de echipamente, medicamente și măști scumpe, plasând comenzi la anumite companii de reputație dubioasă. El şi-a exprimat regretul că Comisia pentru Situaţii Excepţionale încă nu a acordat Primăriei Bălți pachetele cu alimente promise pentru păturile social-vulnerabile.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2020.04.07 10:09 David
    Daca el are asa bani mare, care sa declara pentru medicii de la Balt...
  2. 2020.04.07 10:14 Grigore
    De ce dl Usatii sa lupta cu Dodon care este atit de iubit in Moldova?
  3. 2020.04.07 10:46 Stas
    Clar lucru ca dl Renato vre sa fie presedinte...
  4. 2020.05.07 19:27 Miton Mioara
    Este de admirat acest primar, felicitări domnule Renato

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.