Finanţe

PREŞEDINTELE IGOR DODON: MAI MULŢI DEPUTAŢI CĂRORA LI S-AU PROPUS BANI S-AU ADRESAT LA PROCURATURA GENERALĂ

26 mai, 2020

Mai mulţi deputaţi, care ar fi fost abordaţi pentru a părăsi Partidul Socialiştilor din Moldova (PSRM) s-au adresat la Procuratura Generală, iar cazurile sunt anchetate. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declarat preşedintele Igor Dodon în cadrul unui interviu pentru "AGORA".

Şeful statului a refuzat să comunice numele deputaţilor, menţionând doar că "câţiva deputaţi PSRM au primit oferte de a trece de partea fracţiunilor Grupul "Pro Moldova" sau Partidul "ŞOR" în schimbul unei recompense de circa 400-500 de mii de euro".

"Propunerile au venit prin intermediari. Nu li s-a spus de la cine sunt banii, dar prin intermediari, cunoscuţi, chiar rude li s-a propus să părăsească partidul. A fost scrisă chiar şi o declaraţie din numele lor. Unii dintre aceşti deputaţi s-au adresat oficial la Procuratura Generală iar cauzele penale au fost deja iniţiate. Eu înţeleg că scopul acestei "grupări" este principial să rupă măcar un deputat de la PSRM. Dar consider că toţi cei 37 de deputaţi vor face faţă. Am fost în situaţii mai dificile când am ţinut piept", a spus Dodon.

Potrivit preşedintelui, oamenii legii ar ancheta şi tentative de mituire a unor primari şi consilieri raionali.

"Trebuie să punem capăt corupţiei politice. Partidele de dreapta - Partidul "Acţiune şi Solidaritate" (PAS) şi Platforma "Demnitate şi Adevăr" (DA) - nu trebuie să se bucure că acum încearcă să-i îndepărteze pe oameni de PSRM. Eu ştiu că încep deja să fie abordaţi primarii şi consilierii de la PAS şi Platforma DA din teritoriu", a spus preşedintele.

Igor Dodon a menţionat că este dispus oricând pentru dialog cu partidele de dreapta.

"Totdeauna sunt gata să discutăm cu cei de dreapta. Cu Partidul "ŞOR" şi Grupul "Pro Moldova" niciodată. Cu transfugi nu putem discuta", a subliniat Dodon.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.05.26 10:45 Grigore
    Cine stie daca dl Dodon spune adavarul?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.