Finanţe

GUVERNATORUL BNM A PROPUS PARLAMENTULUI CANDIDATURA LUI ALEXANDRU SAVVA PENTRU FUNCȚIA DE VICEGUVERNATOR

29 mai, 2020

Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Octavian Armaşu, a propus Parlamentului candidatura lui Alexandru Savva pentru funcția de viceguvernator al BNM.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la un comunicat al BNM, la selectarea acestuia s-a ținut cont de criteriile stabilite în Legea cu privire la BNM: integritate profesională, o bună reputație, experiență bogată în domeniul financiar etc.

„Este prioritar ca în această funcție să vină un profesionist, un om care să respecte și să promoveze valorile băncii centrale, să fie o persoană integră, fără afiliere politică. Or, Alexandru Savva corespunde în totalitate acestor criterii, participând în ultimii ani la modernizarea pieței financiare din Republica Moldova”, a remarcat Octavian Armaşu.

El şi-a exprimat speranţa că deputații vor susține această candidatură, deoarece este important ca BNM „să rămână o instituție independentă și să continue reformele”.

Alexandru Savva este specialist în domeniul pieței financiare, cu o experiență de muncă de peste 18 ani. Și-a început activitatea profesională în 2001, în cadrul Comisiei Naționale a Pieței Financiare. În 2018 a fost numit director al Depozitarului Central Unic al Valorilor Mobiliare.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2020.05.30 14:00 Victor
    El merita, precis merita!
  2. 2020.05.30 14:04 Zanusea
    Este corect, depozitariu acum deja functioneaza bine, si dl Savva acolo deja nu are ce sa face.
  3. 2020.05.30 14:08 Galina
    Armasu vrea sa face echipa sa, da cine sa da o garantie, ca el singur ranina la banca?
  4. 2020.05.30 14:13 Serafim
    Candidatura lui era deja discutata si la guvern, si in parlament si la presedentia.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.