Finanţe

GUVERNUL A REDUS TARIFELE LA UN ŞIR DE SERVICII MEDICALE

25 iunie, 2020

Tarifele pentru hemodializă, hemodiafiltrare şi investigaţia citopatologică (Pap-test convenţional) vor fi reduse. Decizia a fost luată miercuri la şedinţa Guvernului.

Potrivit agenţiei INFOTAG, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a spus că scăderea tarifelor va spori accesul pacienţilor la servicii medicale prin posibilitatea contractării de către Compania Naţională de Asigurări în Medicină a unui număr mai mare de servicii medicale.

Astfel, tarifele pentru hemodializă se vor reduce de la 2395 lei la 1995 lei, pentru hemodiafiltrare de la 2645 lei la 2195 lei, iar pentru investigaţia citopatologică de la 125 lei la 62 lei, ceea ce va permite contractarea suplimentară a 16 mii de şedinţe de hemodializă, 2100 şedinţe de hemodiafiltrare şi 50,8 mii de investigaţii prestate în cadrul screeningului cancerului de col uterin.

Proiectul aprobat mai prevede includerea tarifelor pentru serviciile medicale noi, cum ar fi determinarea calitativă a ARN virusului SARS-CoV-2 prin metoda PCR în regim Real Time şi determinarea anticorpilor anti-SARS-CoV-2 IgM, IgG prin metoda Elisa, care va permite CNAM să contracteze şi să achite serviciile medicale de laborator pentru diagnosticul infecţiei Covid-19.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.06.26 17:58 Vlada
    Bolavii sunt multumiti si mersi mul guvernului Chicu...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.