Finanţe

UN DEPUTAT PDM SPERĂ CĂ PRIMA TRANŞĂ DE ASISTENŢĂ MACROFINANCIARĂ DIN PARTEA UE VA AJUNGE PÂNĂ LA ÎNCEPUT DE AUGUST

01 iulie, 2020

Deputatul Partidului Democrat (PDM), Nicolae Ciubuc, speră că prima tranşă de asistenţă macrofinanciară din partea UE (pentru combaterea consecinţelor socio-economice ale pandemiei), în valoare de 50 mil. euro, va ajunge în Moldova până la început de august.

Potrivit agenţiei INFOTAG, marţi, la un briefing de presă, el a menţionat că negocierile privind încheierea unui memorandum "sunt la etapa finală" şi a amintit că prima tranşă este "necondiţionată", iar a doua parte a asistenţei, tot în valoare de 50 mil. euro, "va fi debursată în anumite condiţii". Ciubuc a spus că, în aceste condiţii, "a fost deja atins un acord" la nivelul coaliţiei PSRM-PDM şi nu vede "obstacole pentru ca banii să ajungă în Moldova".

"Dar chiar dacă vorbim despre unele riscuri nesemnificative, chiar şi în acest caz se vor găsi alte soluţii pentru acoperirea cheltuielilor bugetare", a declarat deputatul.

El a numit, în special, "creditul rusesc" de 200 de milioane de euro, negocierile în privinţa căruia au fost reluate.

"Nu excludem posibilitatea ca la toamnă va fi necesară o nouă revizuire bugetară în contextului socio-economic al viitorului apropiat", a spus Ciubuc.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.