Finanţe

​SUPLIMENTAR LA MODIFICĂRILE BUGETULUI, GUVERNUL ŞI-A ASUMAT RĂSPUNDEREA ŞI PENTRU ALTE TREI LEGI

02 iulie, 2020

Guvernul a adoptat miercuri trei legi prin asumarea răspunderii, care condiţionează modificările la bugetul anului 2020, aprobate de Cabinetul de miniştri.

Potrivit agenţiei INFOTAG, este vorba despre modificări la legea salarizării în sectorul public. Acestea presupun asigurarea creşterii salariale rapide pentru lucrătorii medicali, care prevede trei etape (de la 1 septembrie cu 30%, de la 1 ianuarie 2021 cu 30% şi de la 1 iunie cu 40%). De majorare vor beneficia peste 4,5 mii de angajaţi ai sistemului sănătăţii.

În acelaşi timp, potrivit ministrului Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, "se menţin adaosurile pentru personalul medical introduse în perioada pandemiei în mărimea cuantumului salariului de funcţie".

De asemenea, Guvernul a aprobat modificări la bugetul asigurărilor sociale - pentru plata indemnizaţiilor de urmaş (familiile lucrătorilor medicali care au decedat în timpul pandemiei), precum şi pentru plata indemnizaţiilor unice pentru pensionari şi persoane cu venituri mici (aproximativ 600 mii persoane al căror venit nu depăşeşte 3 mii lei) şi pentru plata asigurării medicale obligatorii (care presupune o creştere a cheltuielilor cu 533 mil. lei, inclusiv 362,6 mil. lei pentru majorarea salariilor personalului medical).

Guvernul a aprobat patru legi prin asumarea răspunderii, care, potrivit premierului, vor fi înaintate Parlamentului în viitorul apropiat, care va decide soarta acestui Executiv.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.