Finanţe

MOBIASBANCA - OTP GROUP ÎMPLINEŞTE 30 DE ANI

03 iulie, 2020

Principalele repere în activitatea Mobiasbanca în cei 30 de ani de activitate sunt "încrederea clienţilor" şi "loialitatea echipei", susţine preşedintele comitetului executiv al băncii, Laszlo Diosi.

Potrivit agenţiei INFOTAG, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, bancherul a spus că Mobiasbanca - OTP Group sărbătoreşte 30 de ani, fiind una dintre cele mai mari patru bănci din Moldova, care deserveşte 160 de mii de clienţi, are 53 de sucursale şi 800 de angajaţi.

Povestea de succes a băncii a început în 1990, când 20 de întreprinderi din domeniul prelucrării lemnului şi producerii de mobilă şi-au unit forţele şi au creat propria bancă independentă. În 2007, pachetul de control al băncii a fost achiziţionat de grupul financiar Societe Generale (Franţa), care a dezvoltat şi a capitalizat banca, aducând-o în prima grupă a celor mai puternice patru bănci din ţară.

În 2019, Mobiasbanca a fost achiziţionată de la investitorul francez de investitorul clasic din Ungaria - grupul financiar OTP, care are bănci în ţările din Europa Centrală şi de Est.

Laszlo Diosi a spus că investitorul este gata să dezvolte banca cu ajutorul inovaţiilor şi tehnologiilor IT moderne. Volumul investiţiilor prevăzute pentru doi ani este de 20 mil. de euro, cu ajutorul cărora acţionarul modernizează banca.

Întrebat de corespondentul INFOTAG dacă planurile imediate ale Mobiasbanca includ achiziţionarea de active pe piaţa moldovenească, Laszlo Diosi a spus că banca ar face acest lucru dacă există oferte bune.

"Grupul nostru este destul de bine capitalizat. dacă există un activ atractiv, banca este gata să examineze astfel de oferte", a spus bancherul.

Mobiasbanca deţine active care depăşesc 12 mlrd. lei. Capitalul său a ajuns la 1,95 mlrd. lei. Portofoliul de depozite al băncii depăşeşte 9 mlrd. lei, inclusiv 3 mlrd. lei reprezintă depozitele populaţiei. Portofoliul de credite al băncii se apropie de 7 mlrd. lei.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.07.03 13:12 David
    Banca are o istorie frumoasa...
  2. 2020.07.03 13:15 Snejana
    Mobiasbanca este cea mai efectiva banca din Moldova!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.