Finanţe

PE 7-22 IULIE, MISIUNEA FMI VA DISCUTA CU AUTORITĂŢILE MOLDOVEI NOUL PROGRAM DE FINANŢARE DE TREI ANI

03 iulie, 2020

În perioada 7-22 iulie, o echipă de experți ai Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Ruben Antoyan, va purta discuții cu autoritățile Republicii Moldova de la distanță, din sediul FMI la Washington.

Potrivit agenţiei INFOTAG, anunțul a fost făcut de reprezentantul permanent al FMI în Moldova, Volodymyr Tulin, care a menţionat că discuţiile vizează noul program de cooperare de trei ani şi vor avea loc la solicitarea autorităţilor Moldovei.

Potrivit lui, programul care se va axa pe „un set complex de politici care să contribuie la menținerea stabilității macroeconomice, susținerea procesului de restabilire după pandemia COVID-19, promovarea bunei guvernanțe și reformelor instituționale, dar și la mobilizarea finanțării externe”.

Discuţiile vor fi axate pe protejarea independenței Băncii Naționale a Moldovei, îmbunătățirea guvernanței bugetar-fiscale și guvernanței în sectorul financiar, consolidarea cadrului de combatere a corupției și promovarea statului de drept.

La finele discuţiilor va fui publicată o declaraţie pentru presă.

Anterior, premierul Ion Chicu și-a exprimat speranța că negocierile pentru noul program cu FMI ar putea fi finalizate în timpul verii, astfel încât prima tranșă de finanțare să fie primită până la sfârșitul anului. Potrivit lui, realizarea cu succes a programului anterior a făcut posibilă obținerea creditului urgent de $235 mil. în condiții favorabile pentru a combate pandemia și convenirea iniţierii negocierilor pentru un nou program.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.