Finanţe

PLATFORMA DA A ÎNAINTAT O INIŢIATIVĂ LEGISLATIVĂ ÎN SUSŢINEREA BUGETELOR LOCALE

09 iulie, 2020

Partidul Platforma DA a lansat o iniţiativă legislativă menită să sprijine bugetele locale.

Potrivit agenţiei INFOTAG, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele fracţiunii parlamentare a partidului, Alexandru Slusari, a menţionat că Platforma DA "va menţine întotdeauna politica de descentralizare şi autonomia sporită a autorităţilor locale, care nu trebuie să stea cu mâna întinsă în faţa autorităţilor centrale şi să schimbe loialitatea liderilor partidelor de guvernământ pe voturi la alegeri".

"De aceea, propunem ca o parte din impozitul pe venit al persoanelor juridice să rămână în bugetele locale. Ponderea acestor bugete în PIB a scăzut din 2010 de la 10,5% la 7,7% în 2018. Între timp, volumul transferurilor către bugetele locale este în creştere. Această situaţie este inacceptabilă. Propunem ca 25% din impozitul pe venit al persoanelor juridice să rămână în bugetele oraşelor şi satelor (pentru municipii - 10%, pentru Chişinău şi Bălţi - 5%)", a spus deputatul.

Potrivit lui, "impactul unei astfel de iniţiative va fi semnificativ - circa un miliard de lei, care pot fi folosiţi de autorităţile locale".

Iniţiativa este planificată pentru a fi implementată în 2021, iar Platforma DA este "deschisă pentru discuţii şi mizează pe sprijinul deputaţilor altor fracţiuni".

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.