Finanţe

AMBASADORUL FRANŢEI ÎN RM A SUBLINIAT IMPORTANŢA MENŢINERII INDEPENDENŢEI BĂNCII NAŢIONALE

09 iulie, 2020

Ambasadorul Franţei în Moldova, Pascal Le Deunff, a subliniat importanţa menţinerii independenţei Băncii Naţionale (BNM). Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la serviciul de presă al Ambasadei, acest subiect a fost discutat în ajun, la întrevederea diplomatului cu guvernatorul BNM, Octavian Armașu.

Potrivit comunicatului, interlocutorii au abordat situația macroeconomică și macrofinanciară a Republicii Moldova, activitățile sectorului bancar și măsurile întreprinse de BNM în vederea contracarării impactului negativ al crizei sanitare de COVID-19.

Ambasadorul a reamintit suportul important acordat Republicii Moldova în această perioadă de Uniunea Europeană, „nu doar pentru combaterea epidemiei de coronavirus, dar și pentru redresarea economiei țării și minimizarea consecințelor sociale ale reducerii activităților”.

De asemenea, în cadrul întrevederii a fost discutat viitorul program de asistență al FMI pentru Moldova, Diplomatul a reafirmat susținerea Franței în realizarea reformelor în sistemul bancar moldovenesc.

„Apreciem lucrul care a fost făcut și progresele realizate de BNM în vederea reformării sectorului bancar. Sperăm că aceste eforturi vor fi continuate, pentru a consolida stabilitatea sectorului și stabilitatea financiară a țării”, a remarcat Pascal Le Deunff.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.