Finanţe

JUDECATA A DAT SATISFACŢIE CERERII PROCURORILOR ŞI A DISPUS SECHESTRAREA UNEI PĂRŢI DIN AVERILE VICTORIABANK

12 august, 2020

La demersul Procuraturii Anticorupție, instanța de judecată a autorizat punerea sub sechestru a Victoriabank. Potrivit serviciului de presă al Procuraturii Generale, citat de agenţia INFOTAG, sechestrul a fost aplicat asupra unor proprietăți în valoare de 1,85 miliarde de lei.

Potrivit comunicatului, prin aplicarea sechestrului, procurorii urmăresc scopul reparării prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunilor de spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat și abuz de serviciu, cu eventuala confiscare specială a acestora, în folosul statului.”. Concret, este vorba despre 54 de autoturisme, 24 de imobile și 4 autospeciale – în valoare de 58 milioane de lei, precum și 114 valori mobiliare de stat în sumă de 1,85 miliarde de lei.

„Potrivit încheierii, a fost emis mandat judecătoresc, care se execută imediat, iar responsabilitatea executării este pusă în sarcina procurorilor și Agenţiei de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a Centrului Naţional Anticorupţie. Confiscarea imobilului nu va afecta munca și veniturile băncii”, se arată în mesaj.

Procurorii își explică acțiunile prin faptul că Victoriabank este implicată în investigarea „furtului miliardului”, iar procurorii se așteaptă să acopere o parte din prejudiciul cauzat statului şi cetăţenilor.

După primul anunţ al Procuraturii, făcut la sfârșitul lunii iulie, Victoriabank a declarat că a cooperat cu organele statului care investighează frauda bancară.

„În prezent, după transformarea începută în 2018, Victoriabank nu are nicio legătură cu această anchetă a autorităților. Banca cooperează pe deplin cu autoritățile statului și așteaptă următoarele etape ale acestui proces ”, a declarat anterior banca într-un comunicat de presă.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.