Finanţe

PRIMARUL DE BĂLŢI CONSIDERĂ CĂ CENTRUL DE INOVARE VA DA UN IMPULS DEZVOLTĂRII NU NUMAI NORDULUI ŢĂRII, CI ÎNTREGII MOLDOVE

21 august, 2020

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic din Bălţi va da un impuls dezvoltării nu numai nordului ţării, ci şi întregii Moldove, susţine primarul Renato Usatîi.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a declarat în ajun, la ceremonia de lansare a lucrărilor de construcție, că atât el, cât şi părinţi săi au absolvit Universitatea de Stat „Alecu Russo”, care găzduieşte centrul.

„Universitatea ar trebui să devină şi un cămin pentru noile generații de studenți, de tineri cercetători care își vor promova ideile în acest centru”, a spus Usatîi.

Potrivit lui, „apariţia unui asemenea obiect la nordul ţării demonstrează importanța parteneriatelor și necesitatea asigurării unui dialog continuu între autoritățile publice, mediul academic și mediul de afaceri”.

„Următorul pas în municipiul Bălți, pe lângă faptul că va fi creat acest centru performant, trebuie creată și o infrastructură, niște școli profesionale pentru toți tinerii din nordul țării, deoarece în acest centru vom avea creiere moderne, vom avea idei noi, dar pentru a realiza tot ce va fi creat în acest centru, avem nevoie de mâini și de profesioniști. Știu că problema cea mai mare a tinerilor din nordul țării este că nu mai există școli profesionale pentru a crește acești profesioniști, acești meșteri”, a menționat edilul.

Usatîi a exprimat recunoştinţă Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Guvernelor Suediei şi Marii Britanii pentru contribuţia la dezvoltarea municipiului.

USAID Moldova împreună cu Guvernul Suediei şi UK Aid vor finanţa lucrările de construcţie a centrului în valoare de $500 mii. Centrul va fi cel mai dotat din seria centrelor de excelență din domeniul industriei precum: Tekwill, ArCor, Fablab, ZIPHouse și Clasa Viitorului, care, la fel, au fost create cu susţinerea USAID.

Commentarii [ 5 ] adaugă comentariu

  1. 2020.08.21 13:46 Maria
    Ce sarm are dl Renato, el trebue sa fie presedinte RM...
  2. 2020.08.21 13:48 Andrei
    Pacat mare ca Rusia face bine lui Dodon si fre sa da la judecat pe dl Usatii...
  3. 2020.08.21 13:50 Eva
    Moscova sa face asa ceva in mod special numai ca dl Renato sa chistiga alegerile in Moldova.
  4. 2020.08.23 15:34 Samuil
    Dl Usatii are sanse bune, numai daca el sa fie cuminte si sa aiba curaj...
  5. 2020.08.23 15:41 Pelaghea
    Politic dl Renato este bun, chiar si foerte bun, da manager nu stiu si nimeni nu stie.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.