Finanţe

PARLAMENTUL A APROBAT ÎN PRIMA LECTURĂ MĂSURILE DE SPRIJIN PENTRU ANGAJAŢII DIN AGRICULTURĂ ŞI EDUCAŢIE

11 septembrie, 2020

Joi, parlamentul a aprobat, în prima lectură, măsurile de sprijin pentru angajaţii din agricultură şi educaţie. Potrivit agenţiei de presă INFOTAG, ministrul finanțelor, Serghei Pușcuţa, prezentând proiectul, a menționat că pachetul de măsuri referitoare la producătorii agricoli prevede subvenționarea dobânzilor la împrumuturile bancare, subvenționarea din contul TVA a impozitului funciar și alte taxe, introducerea unui moratoriu asupra auditurilor fiscale până la sfârșitul anului 2020. Aceste măsuri vor necesita alocarea a încă 100 de milioane de lei.

De asemenea, proiectul presupune prevederea alocarea a 105 milioane de lei pentru a plăti profesorilor orele suplimentare în următoarele trei luni din cauza pandemiei.

Președintele comisiei bugetare, socialistul Vladimir Golovatiuc, a menționat că susține măsurile guvernamentale, cu excepția anulării plății indemnizației unice de 16 mii lei pentru medicii care au contractat virusul în timpul serviciului. Deputatul a menționat că a fost deja pregătit un amendament corespunzător, pe care guvernul îl va examina la pregătirea proiectului pentru a doua lectură.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.