Finanţe

PRIMARUL ION CEBAN: IMPOZITELE LOCALE ȘI ALTE TAXE VOR CREȘTE ÎN 2021

15 septembrie, 2020

În 2021, taxele locale și alte taxe vor fi majorate la Chișinău. Potrivit agenției de presă INFOTAG, anunțul a fost făcut de primarul orașului Ion Ceban.

Potrivit acestuia, specialiștii primăriei au discutat această problemă cu experții români, cu sprijinul cărora a fost elaborat un studiu comparativ al taxelor și impozitelor locale din România, Bulgaria și Slovacia.

„Acest studiu va servi drept bază pentru dezvoltarea unei noi politici fiscale la Chișinău. Datorită faptului că impozitele locale din capitală nu au fost ajustate mai mulți ani la rând, bugetul municipal a suferit daune semnificative. Impozitele locale vor fi ajustate la cel puțin rata inflației din ultimii patru ani. În plus, vor fi incluse și alte noi taxe, care nu au fost prevăzute până acum ", a spus Ceban.

El a mai menționat că impozitul pe proprietate pentru anul viitor va fi revizuit semnificativ. Pe lângă creșterea acestui impozit, Primăria intenționează să efectueze un inventar complet al imobilelor din Chișinău și reevaluarea acestuia cu participarea specialiștilor de la autoritățile cadastrale. Ei consideră necesară această acţiune, întrucât mulți proprietari plătesc impozite pe baza valorii subestimate a proprietăților.

„Propunerile de modificare a politicii fiscale din Chișinău vor fi supuse discuției publice și convenite cu un grup de lucru creat în acest scop, care include specialiști de la Ministerul Finanțelor și de la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat”, a spus Ceban.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.09.15 13:38 Alexei
    Tut oceni vajno ne pospesiti i ne navrediti...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.